mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente
Index » Sanatatea familiei » Planning familial » Tratamente
» Tichia sugarului

Tichia sugarului





Tichia sugarului" este cea mai comuna tulburare a pielii capului la sugari. (92) Simptomele riaza intre niste solzi subtiri de culoare albicioasa si o crusta galbena groasa. Se poate extinde pana atinge si pleoapele, canalul urechii externe si pliurile naso-labiale. (96) Aproape 50% dintre sugari o fac mai devreme sau mai tarziu. Cauza exacta a producerii tichiei sugarului este necunoscuta, dar exista totusi anumiti factori care concura la aparitia ei.


TRATAMENT

1. Unele studii sugereaza un factor alergenic puternic. intr-un grup de 187 de copii, urmariti timp de 10 ani, 67% au prezentat o alergie dupa cat timp. Alergia depaseste foarte rar 20% din cazuri. (93>
2. Dintre cei 187 de copii studiati, 135 din ei au avut tichia sugarului" inainte de a implini trei luni. Instalarea tulburarii tinea aproape intotdeauna intre trei si patru saptamani, dupa introducerea unui aliment nou in dieta copilului. Vindecarea survenea dupa retragerea hranei respective din dieta. Alimentele care au fost obserte drept cauzatoare ale acestei probleme au fost: laptele, graul, ouale, portocalele, fasolea si mazarea. Uneori si faina de oz.(92,93)

3. Igiena necorespunzatoare a pielii capului poate juca un rol major in contractarea tichiei sugarului". Parintii se tem, uneori, si nu samponeaza parul copilului pentru a nu leza fontanelele (locurile moi). Dar fontanela nu este altce decat piele, ca oriunde pe corp, si nu se rupe sau gauri daca apasam usor.
4. Tratamentul urmareste indepartarea crustelor. Samponarea de doua pana la patru ori pe saptamana, cu un sapun fin, este folositoare. Masati scalpul suficient de ferm pentru a desprinde solzii si fulgii, dar si suficient de bland pentru a evita ruperea tesutului inflamat de sub solzi. (95) Daca acele cruste sunt prea aderente, masati pielea cu un ulei vegetal, lasandu-l cate minute sa patrunda, apoi il puteti spala cu sampon.(96).
5. Un sapun cu ulei de masline poate fi de ajutor. Dizolti sapunul in apa fierbinte pana cand obtineti o spuma groasa. Frecati scalpul cu sapun si clatiti bine cu apa calda.





Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024