mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Terapia cu namol (peloidoterapia)
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Terapia cu namol (peloidoterapia)
» Namolurile sulfuroase

Namolurile sulfuroase


Share

Sunt sedimente namoloase, cu diferite dispersii mineralo-organice din bazinele de apa sarata, cu preponderenta a componentelor minerale bogate in diverse sulfuri, cum ar fi compusii sulfurosi de fier, care dau nuanta de cenusiu-inchis, adesea negru.
De regula, namolurile sulfuroase contin substante organice in cantitati mici. Structura ionica a solutiei de namoluri sulfuroase este foarte riata: cloro-sodica, cloro-sutfatica, magno-sodica, hidrocarbonica, hidro-carbo-cloro-sodica, sulfatica si hidro-carbo-sulfo-calcica si magno-calcica.
Dupa modul in care se formeaza, printre namolurile sulfuroase, se disting cele de lac si izvor, de uscat, de litoral, marine.
Namolurile de lac si izvor sunt sedimente ale bazinelor de apa sarata (de origine carstica, arhaica sau de baraj), impregnate de apele minerale subterane. Ele se caracterizeaza prin mineralizare diferita a solutiei de namol si structura ionica diversificata (preponderent cloro-sodica sau sulfo-calcica).
Sunt renumite zacamintele de namoluri de lac si izvor din Gabozersk, Staro-Russ, Paratun etc.
Namolurile de uscat sunt sedimente de mal din lacurile sarate de origine continentala. Se caracterizeaza prin continut riat de sulfuri, sunt de culoare neagra, cenusiu-inchis si, mai rar, gri. Sunt raspandite in tara in zone cu climat continental-secetos.
Cele mai mari zacaminte de namoluri loroase de uscat sunt \' - lacurile Tambukan, Karacin, Ucium, Sira.
Namolurile de litoral (de coasta) sunt sedimente din lacurile de litoral care s-au format in urma desprinderii de mare a unor golfuri sau a inundarii estuarelor care se rsa in mare.
Zacaminte de namoluri de coasta, puternic mineralizate, sunt cunoscute numai pe tarmurile marilor sudice.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai