mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Metode de insanatosire a pielii
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Metode de insanatosire a pielii
» Emotiile pozitive

Emotiile pozitive






Starea de satisfactie, activitatea intelectuala, buna dispozitie reprezinta cea mai buna profilaxie pentru cei care se simt singuri si parasiti. in sangele acestora din urma sunt mai putine celule imunitare active decat la cele multumite de viata, fericite. Chiar si o scurta intalnire cu un vizitator placut il poate inveseli pe un om singur, farizand in mod deosebit, activitatea sistemului sau de aparare.
Sistemul de autoaparare al organismului s-a constituit de-a lungul elutiei, iar fiintele vii reactioneaza identic la actiunea unui semnal necunoscut. Nu exista decat doua variante: lupta sau fuga. La aparitia stresului, imediat se mobilizeaza inima si circulatia sangelui. Ca urmare, creste presiunea sangelui, in care sunt aruncate molecule de zahar, generatoare de energie, iar sangele este pompat in muschii scheletului. Acum, organismul este pregatit sa infrunte orice surprize, pentru care isi mobilizeaza toate capacitatile de rezerva, activand la maximum toate organele. Iar daca se diminueaza activitatea sistemului imunitar, e momentul cel mai prielnic pentru infectii.
Tot ceea ce nu contribuie la disponibilitatea de lupta sau fuga devine o cale de rezerva, respectiv organele digestive, rinichii, organele de reproducere si sistemul imunitar. Drept urmare, se produc mai putine limfocite-mediatoare, care initiaza formarea anticorpilor. Fagocitele si celulele-killer actioneaza mai slab.
Tot acest proces riguros structurat se numeste stres in cascada si este reglat pe cale hormonala. Centrul reglator al creierului, hipotalamusul, da un semnal hipofizei sa secrete hormonul adrenocorticotrop care, la randul sau, proaca secretarea hormonului numit cortizol. De indata ce acesta apare in sange, in conditii de stres, organismul intra in stare de alarma. Atata timp cat nivelul cortizolului este ridicat, starea de alarma se mentine: se mobilizeaza in permanenta rezervele energetice, care se consuma in functie de cat de mult creste necesitatea reala. Sistemul imunitar este inca sub presiune si, drept urmare, usa este larg deschisa pentru microorganisme.
Fiecare stie, din proprie experienta, ca in caz de emotii, neplaceri, neliniste (sa zicem, inaintea unor examene) si, in general, in orice situatie stresanta, apar guturai, dureri in gat, herpes si chiar zona zoster. Sportivii de clasa mondiala, atletii excelent antrenati, se imbolnavesc mai frecvent decat ceilalti de raceli si gripa. Tuturor le sunt cunoscute cazuri in care, dupa decesul unuia dintre soti, celalalt sot se imbolnaveste si paraseste, la randul lui, aceasta lume.
Toate acestea rbesc despre faptul ca sistemul nostru imunitar functioneaza si reactioneaza adecvat fata de virusi sau bacterii, nicidecum in mod uniform si automat, ca o masina. Creierul calauzit de sentimente, ganduri, semnale vizuale si acustice, precum si de inta, protesteaza fatis.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024