mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Dependente
Index » Sanatatea familiei » Dependente
» Regasirea echilibrului

Regasirea echilibrului


Share

Mai devreme am sugerat ca un dependent este un om in cautarea bucuriei, dar unul care cauta unde nu trebuie si care s-a abatui de la calea cea buna, poate de multi ani. In partea a doua am explorat ci-te dintre aceste cai laterale. Dar toate acestea constituiau o pregatire pentru ideile si tehnicile descrise In inile urmatoare. Cu alte cuvinte, oriunde ai fi fost in trecut, acum ai ajuns la locul potrivit\"!
In ciuda diferentelor aparente, subiectele pe care le voi discuta in partea a treia a sectiunilor ' meditatia, exercitiile, dieta de echilibrare a doshei Vata si activitatile zilnice de recreere ', toate sint diverse abordari in vederea aceluiasi scop. Daca ar trebui sa descriu acel scop in cit mai putine cuvinte, as vorbi despre o sanatate perfecta. Conceptul ayurvedic de sanatate perfecta este bazat pe ideea ca trupul, mintea si spiritul sint un tot ' si, ca atare, sanatatea perfecta este atinsa atunci cind partea fizica, cea spirituala si cea intelectuala ale fiintei noastre conlucreaza armonios si eficient. Scopul materialului din partea a treia o sectiunilor este, ca si scopul intregii Ayurveda, sa ajute sa descoperiti, sa folositi si sa bucurati de instrumentele pe care natura vi Ie-a oferit pentru o transpune acel scop in realitate.


Rezultatele individuale din chestionarul despre minte si trup indica dosha dominanta. Concret, aceasta arata cine sinteti din punct de vedere fizic si emotional. Punctul de echilibru a! fiintei voastre a fost silit la nastere si in sanscrita acest punct este numit prakriti, un cuvint care inseamna exact fire\". Dar stresurile de tot felul pot produce deviatii de la conditia de armonie fireasca a sistemului vostru, du-cind la starea de dezechilibru numifa kriti. Desi firea dumneavoastra, natura de baza nu s-a schimbat, iar dosha dominanta este aceeasi, starea de dezechilibru din prezent poate insemna ca o alta dosha exercita in prezent o influenta nejustificat de puternica. Cind comportamentul dependent s-a instalat de ce vreme, dosha cu influenta excesi este de obicei Vata ' si este important sa retineti ca si indivizii care sint personalitati de tip Vata pot suferi in mod natural dezechilibrari Vata. Din cauza efectului de dezechilibru al doshei Vata asupra majoritatii oamenilor care au probleme cu dependentele, tehnicile descrise in aceasta sectiune sint menite sa reechilibreze dosha respecti. Dupa ce acest echilibru a fost resilit, iar sistemul dumneavoastra este mai aproape de starea lui naturala de prakriti, puteti face mai multe schimbari la nivel de dieta, prin exercitii si alte practici ayurvedice care sa nu mai fie indreptate in mod expres catre echilibrarea Vata. Pentru a inta cite ce despre toate acestea, sugerez sa cititi sectiunea Perfect Health (Sanatatea perfecta), sau sa faceti o programare la un specialist in Ayurveda.


Desi toate materialele prezente in sectiunea a treia a sectiunilor pot fi de un enorm folos in tratarea comportamentelor dependente, vreau sa accentuez in mod special importanta meditatiei. Toate dependentele au un lucru in comun: puterea lor depinde de ce extern, ce din lumea din afara, ce exterior sinelui. Poate fi o pudra, un lichid sau o masinarie, dar nu este ce cu care v-ati nascut ' este un lucru pe care l-ati gasit, l-ati cumparat, l-ati baut sau l-ati inghitit. Pe de alta parte, meditatia vine in totalitate din interior. Aveti la indemina tot ce trebuie penfru meditatie. Aveati inca de cind ati venit pe lume. Este acel ce pe care nimeni nu vi-l poate vinde si nici nu vi-i poate lua nimeni. Meditatia este opusul, antiteza comportamentului dependent si cer sa acordati o atentie deosebita modulului despre meditatie, cel care urmeaza.Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai