mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Hamei

Hamei







Humulus lupulus - amei, cumulau, curpan, hamei salbatic, himei, himel, maiuga, maluga, mei, muluga, peste padure, tofolean, tolefan, vana de hamei, vita de hamei

Denumirea tei: Hamei (Humulus lupulus)

Denumiri populare: amei, cumulau, curpan, hamei salbatic, himei, himel, maiuga, maluga, mei, muluga, peste padure, tofolean, tolefan, vana de hamei, vita de hamei.


Ecologie si raspindare:

Hameiul creste spontan, agatat de arbori, la marginea padurilor, in poienite; prefera regiunile bogate in precipitatii, soluri cu textura mijlocie, profunde, bogate in calciu, cu PH-ul alcalin: O mai puteti intalni crescand in tufisuri, de-a lungul apelor curgatoare si pe garduri.



Perioada de vegetatie: Infloreste in lunile de vara: iulie-august:

Perioada si organul de recoltare: se recolteaza numai conurile femele prin ciupire, cu pedunculul sub 1 cm, cand au culoarea verzuie de la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, uscandu-se la umbra, la temperatura camerei. Conurile bune de recoltat se cunosc dupa culoarea verde sau verde-galbuie si bracteele alipite.



Boli in care se utilizeaza:

Uz intern:

anorexie, tuberculoza, usurarea activitatii digestive, afectiuni renale, insomnii, guta, calmarea excitatiilor sexuale.

Uz extern:

vaginita, trichomoniaza

Retete:

Calmant nervos: o lingurita si jumatate de conuri la 200 ml apa clocotita (se bea fractionat in 3 reprize, in cursul unei zile). Daca se doreste a fi folosit ca somnifer se infuzeaza doar o lingurita de conuri la 200 ml apa clocotita citeva ore si se bea seara inainte de culcare.

Pentru uzul extern:
In cazul seboreei ca si a acneei se prepaa astfel: 4-5 g de ta la 100 ml apa clocotita. Se lasa sa se racoreasca acoperit, apoi se aplica sub forma de comprese.
Pentru spalaturi vaginale se recomanda ca infuzia sa se prepare din 8 g de ta la 100 ml apa clocotita. Se foloseste infuzia calduta. In popor hameiul se utilizeaza ca cataplasme contra durerilor, care se realizeaza din flori si foi, florile adunate toamna se pun in saltelele celor care nu pot dormi; cu flori si frunze se fac lautori contra rofiilor si a altor bube pe cap.



Ceaiul de hamei are si insusiri ana-frodisiace (calmant al excitatiilor sexuale). Unii autori il recomanda ca diuretic, aducand efecte binefacatoare in guta, reumatism si boli de ficat. Cercetarile mai noi atribuie hameiului proprietati bacteriostatice, in special in tuberculoza. Infuzia facuta din 10 g conuri de hamei la 100 g apa si folosita sub forma de spalaturi vaginale ajuta la distrugerea protozoarului Trichomonas vaginalis. Hameiul intra in compozitia ceaiului calmant si sedati
Pentru combaterea acneelor si seboreei tenului se recomanda comprese cu o infuzie de 4%.



Articole care vorbesc despre Hamei

Seminte de marar si muguri de hamei pentru a scapa de insomnie

Impotriva

iva-insomniei.php" title="Miere si untura de porc impotriva insomniei" class="alin2">insomniei un medicament foarte eficient sint semintele de marar: 50 de grame de seminte de marar se fierb 15-20 de minute, la foc mic, intr-o jumatate de litru de vin, apoi se lasa la infuzat o ora. Se strecoara si se beau cite 50-60 de mililitri inainte de culcare. Doua linguri de mug .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Adenoid

Cu aspect glandular. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » a

Hameiul

Descriere: Planta erbacee agatatoare cu flori rzui, ale carei seminte aromatice si amare se intrebuinteaza la fabricarea berii. Hameiul este o ta care se agata pe garduri sau arbuslii pe care ii intalneste in cale. in scopuri medicinale se folosesc conurile, numite stiintific Strobuli Lupulii, care .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE

Hamei. o planta cu trecut.

Unul dintre ingredientele berii, care ii confera gustul aromat amarui, cunoscut de mai bine de o mie de ani, hameiul (Humulus lupus), are un istoric si mai indelungat ca sedativ. Pentru anxietate si pentru inducerea somnului, beti 3 cani de infuzie din conuri de hamei (Strobuli Lupuli) pe zi. Acidit .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » enciclopedie a sanatatii » Cele mai bune plante de leac



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai