mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
dictionar


Plante de la a la z
Index » Plante de apartament » Plante de la a la z
» Acalypha

Acalypha







Onainara din regiunile tropicale ale Asiei de Sud-Est pana in insulele Pacificului, Acalvpha sunt s>vbust\\ viu colorati, cu crestere rapida. Consecutiv perioadei de crestere (de la inceputul primaverii pana la sfarsitul verii) devin plante care se dezvolta uneori sub forma de tufisuri; unele specii, cum ar fi Acalypha hispida se culti pentru florile lor reunite in inflorescente spectaculoase, lungi si suspendate; altele se culti pentru frumusetea frunzisului. Temperaturi ridicate si umiditate crescuta este ceea ce pretinde Acalypha pentru a creste bine in cazul Acalypha wilkesiana, pentru a obtine o coloratie splendida a frunzelor este necesara o lumina puternica, evitand totusi expunerea directa la
Cultire. Conditiile indispensabile, vitale pentru Acalypha, sunt udarea regulata si umiditatea crescuta; in lipsa acestora, planta isi pierde frunzele, se deshidrateaza si poate chiar muri: toamna planta se uda mai putin, astfel incat sa se mentina pamantul doar umed. Trebuie sa se acorde atentie si temperaturii nocturne, care nu trebuie sa scada sub 15 °C. Si lumina are un rol important1 daca este insuficienta, plantele se alungesc, nu produc flori si isi pierd in mare parte coloritul. In cazul plantelor adulte transzarea se efectueaza primara si ra in ghivece continand un bun pamant de flori, posibil acid; in cazul in care plantele sunt prea mari, trebuie scos un strat superficial de pamant cu grosimea de 5 cm si inlocuit cu pamant proaspat. in timpul verii trebuie sa se adauge ingrasaminte la fiecare 15-20 de zile, fiind necesare cele cu elemente nutritive in proportii echilibrate. Toamna si iarna indepartati inflorescenta vestejita si, daca planta este foarte mare, taiati noile mladite la jumatate din lungimea lor. Reproducere. Acalypha se reproduc prelend butasi de 12 - 15 cm lungime, and insa grija sa pastrati intacta o bucatica din lemnul ramurii de care erau prinsi. tati butasii intr-un compost nisipos, la temperatura de 26 °C, si asigurati-le umbra, precum si umiditatea aerului si pamantului; lunile cele mai indicate pentru butasire sunt ianuarie si februarie. Butasii de Acslypha hispida inf oresc dupa un an.



Ricole si precautii.


Acalypha nu se culti simplu; totusi, creeaza putine tive de ingrijorare cand le sunt asigurate o temperatura satisfacatoare iarna
umiditate relati. Daca frunzele incep sa cada inseamna ca aerul este prea at si ca este necesar sa se creeze o umiditate mai mare.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante de apartament:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai