mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
dictionar


Boli provocate de ciuperci
Index » Plante de apartament » Boli provocate de ciuperci
» Reproducerea plantelor

Reproducerea plantelor





Exista multe metode de Inmultire a telor de apartament, dar cel mai frecvent utilizate sunt cele vegetative: butasirea, marcotajul si divizarea tufelor. insamantarea, adica reproducerea sexuata (foarte utilizata in cazul telor de gradina) nu este simplu de efectuat, deoarece seminte pentru tele de apartament se gasesc cu dificultate in comert, iar tele care infloresc in casele noastre fructifica rareori, fiind aproape intotdeauna hibrizi (care, dupa cum se stie, sunt in general sterili). Pentru a ne satisface dorinta de a insamanta te, trebuie sa ne limitam la acele specii pentru care se pot gasi usor pliculete de seminte (de exemplu, Calceolaria, Coieus, Capsicum). Si unele te carnoase pot fi reproduse cu rezultate bune pornind de la seminte pe care le puteti procura de la asociatiile de amatori de te suculente, sau le puteti obtine voi insi din fructele care se formeaza dupa inflorire. Eventual, pentru a favoriza fecundarea, puteti trece cu delicatete o pensula peste stamine, transportand polenul pe stigmat, asa cum ar face in natura insectele. O alta posibilitate de a procura seminte (in cazul telor exotice) este de a le cumpara sau culege cu ocazia unei excursii sau cante in tarile calde (efectuate de voi sau de prieteni, care v-ar putea ajuta in acest sens); le puteti obtine si din unele dintre numeroasele fructe exotice care se gasesc astazi in comert, chiar in magazinele noastre. Folositi intotdeauna fructe si vegetale proaspete: daca fructul a fost supus unui tratament special, consert in cutie sau congelat, semintele sale nu vor mai fi productive

Insamantarea


Cand si unde insamantam

Majoritatea semintelor trebuie semanate primara, intre martie si mai. perioada optima este in general indicata pe pliculet. Se pot utiliza diverse tipuri de recipiente1 tavi de teracota, plastic sau polistiren, sau ladite de diferite dimensiuni, timentate in celule patrate sau rotunde. Deoarece semintele sunt foarte delicate si susceptibile la daunele provocate de ciuperci (putreziri, mucegaiuri) este recomandabil a curata bine ghivecele, daca acestea au fost folosite anterior, spalandu-le cu apa si deco-lorant inainte de reutilizare.
Acoperiti sticla sau cu o folie de plastic transpare potrivita (3) si asezati-l intr-un loc calduros, dar fara a-l expune direct la soare. Timpul de germinare poate sa rieze de la cate zile pana la 3 saptamani, in functie de tipul de ta, de prospetimea semintelor si de caracteristicile ambientului: de aceea, supravegheati recipientele incepand din a 3-a - a 4-a zi de la insamantare, si, imediat ce au aparut primele tute indepartati plasticul sau sticla, daca obserti ca se formeaza prea rnult condens care ar putea cauza putreziri.




Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante de apartament:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai