mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pielea
Index » Dieta nutritie » Cosmetica » Pielea
» Imperfectiunile pielii

Imperfectiunile pielii





Nevii pigmentari sunt niste modificari de culoare a pielii.
1. Alunitele sau nevii. Sunt excrescente maronii alcatuite din celule epiteliale, care cresc in adancime si se coloreaza mai intens cu varsta. Se intalnesc pe piele, in diferite zone avand uneori si fire de par (pilosi). Nu trebuie rupte deoarece pot deni cancerigene.
2. Nevii vasculari, pot fi congenitali sau se pot dobandi. Sunt puncte mici, rosii sau albe formate din vase de sange (cele rosii) sau vase limfatice {cele albe) si pot aparea pe orice regiune a pielii. Nu sunt periculosi si pot fi cauterizati.
3. Nevii moluscum sunt niste alunite mici brune sau albicioase, de marimi diferite, atarnand de piele. Apar de obicei de pleoape, gat, decolteu, in general dupa 40 de ani. Tin de domeniul dermatologiei. Bunicile ii legau la radacina cu un fir de par, iar dupa cateva zile se uscau si cadeau.
4. Miliumul este un chistul canalului toracic" class="alin2">chist epidermic, de culoare alba, care apare mai ales in jurul ochilor si pe pometi, format din aglomerari de colesterol si pot fi i sau reliefati. Se scoate cu un ac de seringa bine sterilizat, se stoarce bine pana la sange in tifon steril si se dezinfecteaza cu o solutie astringenta sau Tinctura iodi.
5. Chistul sebaceu se intalneste la tenul gras asfixie, formandu-se la baza foliculilor pilosi. Este format din colesterol, grasime si celule keratinizate. Apare in special in zonele mai grase: frunte, obraji, barbie. Se scoate cu varful unui ac de seringa, intrand pe canalul pilos, storcandu-se apoi bine in tifon steril, pentru a nu se reface. Se sterilizeaza cu o solutie astringenta si Tinctura iodi.
6. Vitiligo reprezinta niste pete albe necolorate {din lipsa de pig-ment-melanin). Apare in special pe zonele descoperite si necesita tratament indelungat si de specialitate.
7. Hipertricoza este caracterizata prin aparitia parului de prisos, fie dupa un tratament cu extracte hormonale (estrogeni, testosteron progesteron), sau poate fi congenitala. Apare pe mustata, barbie, gat\' irunte si se trateaza prin epilare, electrocoagulare, raze laser, decolora re.
8. Verucile sau negii sunt niste excrescente papilare hiperkera-tinizate, care apar mai ales pe palme si pe degete, mai rar pe fata si pe gat si se datoreaza unui virus. Au culoare galben-cenusie si se trateaza de dermatolog sau se ard cu argint nitric, creion sau solutie


5 %.

9. Cloasma sau petele gravidei. Este o aglomerare de pigment aparand ca o pata maronie in timpul sarcinii, pe frunte, obraji, gura Mai poate aparea la persoanele cu afectiuni hepatice, salpingite, dis-menoree. Se recomanda pudre sau creme cu chinina bromhidrica La batranete aceste pete sunt frecnte mai ales pe maini si chiar pe fata.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor