mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Aromoterapia
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu uleiuri esentiale » Aromoterapia
» Baile

Baile








Multe uleiuri esentiale se folosesc cu succes in imbaiere, avind un dublu efect: in combinatie cu apa calda, ele se transforma in vapori si patrund in epiderma. Uleiurile esentiale pot fi combinate cu alte elemente naturale, cum ar fi algele, turba, sarurile marine, in sinergii dintre cele mai benefice. Dar cum uleiurile nu sint dizolvabile, nu le vom varsa direct in apa; acestea vor pluti si se vor "lipi\" de partea corpului scufundata in apa. Mai inainte de a fi folosite, ele trebuie diluate, iar recipientul trebuie golit sub jetul robinetului, pentru ca amestecul sa se uniformizeze.
Anumite produse alimentare pot ajuta la incorporarea uleiurilor esentiale in apa de baie : galbenusul de ou (contine lecitina care actioneaza ca emulgator), laptele praf, smintina proaspata, uleiul getal gras, sarea de mare (serste la repartizarea uniforma a uleiurilor esentiale in apa de baie). Baile spumante sint de asemenea o solutie buna, daca sint perfect neutre si de compozitie getala.
Cu copin de virsta frageda trebuie sa fim extrem de prudenti; vom dea mai tirziu limitele minimale pentru utilizarea uleiurilor esentiale. Oricum, daca-i scapati din dere intr-un moment de neatentie, puteti aa surpriza sa va treziti cu ei in cada! Chiar daca apa pregatita pentru baie este calda si miroase asa de frumos a eucalipt, un minunat remediu pentru raceala, din pacate nu va fi deloc benefica pentru pielea copilasului. Trebuie sa-l scoatem din cada rapid si fara panica, sa-l transportam in alta incapere, departe de vaporii care i-ar putea irita ochii si caile respiratorii fragile, sa-l stergem bine si sa-i facem un masaj usor cu un ulei getal.

Retineti: apa nu atenueaza senzatiile provocate de uleiurile esentiale, deci n-are rost sa spalati copilul.In caz de arsura, aplicati un ulei getal gras.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor