mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Pleoape
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Pleoape
» Toxina botulinica

Toxina botulinica


Share

Este cunoscuta eficacitatea injectiei de toxina botulinica in contractura orbicularului si a hemispasmului facial ce determina miscari clonice ale pleoapelor si hemifetei.
Blefarospasmul determinat de contractura bilaterala tonica a orbicularului In accese de durata riabila, uneori acoperind cea mai mare parte a zilei este clasificat in :
' esential ' debut prin miscari clonice ale pleoapelor, miscari a caror frecventa creste pentru a sfirsi intr-o contractura tonica ;
' sindrom, Preiger sau blefarospasm asociat cu contractura muschilor fetei, eventual si cu contractura muschilor palatului si ai gitului ;
' distonie secundara sau blefarospasm asociat cu semne neurologice de tip extrapiramidal (Parkinson, Steele, Richard-son).


S-a utilizat toxina tip A furnizata de Vaccin Research and Production Laboratory din Parton Down (GB), 1 flac = 0,5 micrograme de complex hemoglutinina, toxina corespunzind la 0,008 micrograme de ncurotoxina. S-a diluat in 10 ml ser fiziologic fara eonsernt, obtinindu-se o solutie ce continea 5 nanograme/ml de hemaglutinine si 0,8 nanograme/ml de ncurotoxina.
S-au practicat 3 injectii/ochi a 0,2 ml de solutie toxina tip A, injectii ce s-au facut in orbicular la unghiul extern al pleoapei superioare si inferioare si la unghiul intern al pleoapei superioare.
Durata eficacitatii tratamentului a fost in medie de 28 de saptamini pentru hemispasm, iar in blefarospasm ' 24 saptamini.
Complicatiile pot fi locale si generale :


' locale :

' ptoza care apare in zilele urmatoare injectiei, este de intensitate riabila si regreseaza spontan in 1'6 saptamini ;


' diplopie, mai rar, datorata unui ridicator sau coboritor, dispare spontan in aproximativ 2 saptamini.
' generale :
' posibile prin actiune sistemica : dificultati respiratorii cu evolutie spontana spre vindecare.
Mecanism de actiune :
Toxina inhiba eliberarea acetilcolinei la nivelul sinapsei si determina bloc presinaptic. Nu are actiune pe cauza spasmului, ci pe consecintele dereglarii neurologice.
Se poate face reinjectare ulterioara care avea aceeasi durata de actiune ca injectia initiala.
Injectarea de toxina botulinica reprezinta un tratament util intr-o afectiune inlidanta, dar necesitatea reinjectarii tempereaza entuziasmul autorilor (58).Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai