mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Cristalin
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Cristalin
» Fotofakofragmentarea

Fotofakofragmentarea


Share

Unul din antajele fakoemulsificarii (FE) este posibilitatea indepartarii cristalinului opaciat printr-o incizie mica. in legatura cu aceasta se micsoreaza astigmatismul postoperator si durata incapacitatii de munca a bolnavilor. In momentul actual a crescut interesul pentru FE legat de posibilitatea imtarii cristalinelor moi si introducerea unui polimer in capsula cristalinului. S-au facut cercetari in scopul silirii altor antaje ale FE. S-a efectuat fotofragmentarea asupra unui numar de 300 de bolnavi cu ajutorul laserului YAG, care inmoaie nucleul cristalinului opac, usurind in acelasi timp FE. Laserul se focalizeaza in centrul nucleului, laslnd intacte capsula anterioara si cea posterioara a cristalinului. In nucleele mai moi, dupa actiunea laserului au aparut formatii cuolare, iar in nucleele mai sclerozate ' crapaturi si fisuri. Aceste modificari apareau imediat dupa actiunea laserului. Dupa tratamentul cu laser nu s-a constatat cresterea tensiunii intraoculare, reactia iriana sau irita.
Numarul bolnavilor carora ii s-a facut FE a crescut de la 60 la 85%. Dupa fotofragmentare, nucleul s-a emulsificat mai usor si mai repede. Postoperator nu s-au inregistrat cazuri de edem maeular cistoid. S-a constatat ca si la bolnavii cu scleroza nucleului se poate indeparta cristalinul cu ajutorul irigarii-aspirarii fara FE (102).
NA ; Evndsijicarea capsulei anterioare si a nucleului, aspiratia si imtul de pseudofak sint atitudini cit mai consertoare, menajate de endoteliu, moderne.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai