mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Conjunctiva
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Conjunctiva
» Conjunctivita neonatala

Conjunctivita neonatala


Share

Conjunctivita purulenta este infectia microbiana cel mai des intilnita la copii in prima luna a vietii. Frecnta ei in tarile industrializate este de 2'8%. In 5 luni au fost observati 229 de nou-nascuti in sectia de nasteri a unui spital si inca 55 de nou-nascuti, alesi aleator in acelasi spital. S-au i\'acut cercetari clinice si microbiologice. in scopul profilaxiei conjunctivitei, tuturor copiilor ii s-au prescris picaturi de ar-girol, dupa metoda normala. La 26 din 229 de copii, conjunctivita a aparut pina la iesirea din maternitate. La alti 29 de bolnavi, simptom ele conjunctivitei au aparut Iu citeva zile dupa externare (pina la o luna de viata).
Se subliniaza ca riscul dezvoltarii conjunctivitei este acelasi in toate zilele primei luni de viata. Au fost identificate chlamidii in 11 ochi, dar numai la un bolnav s-au semnalat simptome de conjunctivita pina la iesirea din maternitate-In total, unul sau eitiva agenti infectiosi au fost izolati la 143 de copii. Cel 7nai des au fost semnalati stafilococul auriu si streptococul viridans. Frecnta semnalarii celorlalti agenti in grupa nou-nascutilor sanatosi si in conjunctivita a fost egala (61).
NA : Metoda romaneasca de instilare de colastru de la tinara mama (sau de la cinele de salon) se practica inca, cu toarte bune rezultate !Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai