mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale pielii
Index » Boli si tratamente » Hidroterapia » Afectiuni ale pielii
» Limfangita

Limfangita





Definitie. Inflamarea vaselor limfatice. Se caracterizeaza printr-o dunga rosie care porneste in sus din zona unei infectii localizate.
Exista de obicei o stare febrila si, de asemenea, marirea ganglionilor limfatici, ca aceia din axila, de exemplu. Bacteriile (streptococi, de obicei) sunt intampinate de celulele albe, intr-o incercare a sangelui de a preveni invadarea generalizata a sangelui (septicemia). Aceasta este o stare periculoasa.
De cand antibioticele sunt la dispozitia noastra, tratamentul este acum mai eficient decat inainte de aparitia lor. Baile alternante locale (cald si rece) sunt un adjuvant potrit t.54). Cand sunt facute in mod persistent, vor ajuta la stimularea defensivei impotriva infectiei.

Furunculul si abcesul.
Provocate de obicei de infectii stafilococice. Numarul germenilor, crapaturile pielii, igiena generala si rezistenta corpului joaca un rol in a determina cine va cadea ctima acestor infectii; adesea, alti membri ai familiei vor lua a-cesti germeni printr-o manevrare neglijenta a hainelor contaminate. Hainele si lenjeria de pat ale unei persoane infectate trebuie sa fie manevrate foarte atent si spalate separat.


Tratament.

a. Etati toate dulciurile si alimentele concentrate sau grase. Zaharul scade capacitatea celulelor albe de a distruge germenii. Mancati alimente bogate in taminele A si C (fructe si legume proaspete).


b. Tratamente locale:

(1) Bai locale fierbinti si reci (.54) sau comprese alternante: comprese fierbinti, cat pot fi tolerate, alternate cu comprese cat mai reci. in cazurile acute, repetati la fiecare


2-4 ore.

(2) Catapiasme cu saruri de Epsom sau carbune de lemn


(mangal) (.77).

(3) Spalati zona respectiva cu apa calda si sapun.
c. Creati-va o rezistenta generala - odihna adecvata, exercitii, folosirea apei in cantitate mare, o dieta bine echilibrata, etarea stresului.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor