mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
Index » Boli si tratamente » Folosirea fructelor florilor in terapia diverselor boli
» Diabetul zahahat

Diabetul zahahat







Aceasta boala se datoreste secretiei insuficiente de insulina de catre pancreas si se caracterizeaza prin cresterea\' concentratiei glucozei in sange (Mperglicemie) cu aparitia acesteia in urina (glico-zurie), sete si foame exagerate, cresterea secretiei urinare, uneori scadere in greutate etc. Diabetul zaharat, in forma usoara, se trateaza cu regim alimentar, iar in forma grava cu insulina. Tratamentul cu insulina nu ndeca boala, dar permite reechilibrarea meolica a bolnavului, impiedicand aparitia complicatiilor. in diabet sunt indicate :


» Fructele in care predomina levuloza (mere acide, pere, gutui, zmeura, coacaze, agrise) sau care, practic, nu contin zaharuri (nuci, alune, migdale) precum si fructele bogate in tamina E (hipoglice-minata) : alune, migdale, nuci, cirese, sine, macese, catina alba, masline, citrice s.a. in tratament, tamina E se asociaza cu taminele A si C. Deci fructele care contin toate aceste 3 tamine (Catina alba, macesele, portocalele, maslinele) sunt recomandate diabeticilor.
» Fructele cu continut moderat de glucide (capsunile, piersicile).
» Sunt admise cu restrictie : caisele, murele, afinele, dudele, bananele.
» Sunt interzise fructele deshidratate (prune, caise, mere, smochine, curmale), deoarece contin multe zaharuri.In tratamentul diabetului se mai recomanda;
» Infuzia din frunze de Afin, o lingurita de frunze la o cana de 200 ml apa in clocot; se beau doua sau 3 cani pe zi, in cure de cate 40 de zile, cu pauza de doua saptamani intre ele.


» Infuzia din frunze de Dud, 2'3 cani pe zi ( Dudele\").
» Infuzia din frunze de Frag, preparata din doua lingurite de frunze maruntite la 200 ml apa in clocot; se beau doua cani pe zi.
» Infuzia din frunze de Nuc, o lingurita de frunze la. o cana ; se beau doua cani pe zi ; are efect hipoglicemiant. Se poate prepara si o infuzie cu 4 linguri de frunze de Nuc la o cana, din care se beau 6 linguri pe zi.
» Infuzia dintr-un amestec de frunze de Dud (20%), frunze de Afin (40%), frunze ele Nuc (20%), frunze de Urzica (10%) si teci de Fasole (10%), Din acest amestec se foloseste o lingura la o cana; se beau 2'3 cani pe zi.
Diabeticii pot consuma ceaiurile (infuziile) ca atare (neindulcite) sau indulcite cu zaharina.In diabetul infantil se recomanda cura de mere si sucul de lamaie indulcit cu zaharina (200 ml pe zi).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor