mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sulfonilureicele
Index » Boli si tratamente » Diabet zaharat » Sulfonilureicele
» Efectele cardiovasculare

Efectele cardiovasculareExista numeroase discutii referitoare la efectele cardiovasculare posibil negati ale SU. Aceste discutii au fost initiate in anii \'70 de rezultatele studiului Univcrsity Group Diabetes Program (UGDP), conform carora, persoanele cu diabet zaharat tip 2 tratate cu tolbutamid, au avut o mortalitate cardiovasculara mai mare decat cei cu placebo, de unde concluzia ca SU sunt asociate cu efecte negati cardiovasculare. [31] Exista o explicatie a acestor rezultate si anume ca unele SU au actiune neseleetiva pe receptorii SUR, actionand atat pe SURI din pancreas cat si pe SUR 2 de la nil cardiac, interferand astfel cu protectia prin preconditionare ischemica. Aceste efecte cardiovasculare negati nu au fost insa confirmate de UKPDS (United Kingdom Prospecti Diabetes Study), in grupul cu interntie intensiva unde, dintre SU, au fost folosite clorpropamid 100-500 mg, glibenclamid 2,5-20 mg si glipizid 2,5- 40 mg. [30,32] In unele studii, glibenclamidul a fost asociat cu efecte negati si mortalitate cardiovasculara mai mari, ativ cu alte SU sau clase de medicamente. [33] insa, analize retrospecti recente, ce au inclus un numar marc de persoane cu diabet, au demonstrat ca nu exista diferente intre SU selecti si non-selecti din punct de dere al afectarii cardiovasculare.
Pentru evitarea entualelorefectenegaticardiovasculare, recomandarea este de a se utiliza prioritar SU selecti.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor