mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» FOBII SOCIALE

FOBII SOCIALE







Debuteaza adesea in adolescenta si sunt conturate in jurul teamei de a fi privit (examinaT) de alti oameni, in grupuri, comparativ mici (opuse multimiloR), ducand la evitarea situatiilor sociale. Spre deosebire de majoritatea altor fobii, fobiile sociale sunt in egala masura comune la barbati si la femei. Ele pot fi distincte (de exemplu: limitate la mancatul in public sau la vorbitul in public, ori la intalnirile cu sexul opuS) sau difuze, implicand aproape toate situatiile sociale din afara cercului familial. O teama de greata si voma." class="alin2">voma in public poate fi importanta. Confruntarea directa, ochi in ochi, poate fi in mod particular stressanta in unele culturi. Fobiile sociale sunt de obicei asociate cu o scadere a stimei de sine si teama de a fi criticat. Ele pot fi relatate ca acuze de a rosi, tremor al capului, greata sau nevoia urgenta de a urina, pacientul uneori fiind convins ca una din aceste manifestari secundare a anxietatii sale este problema primara; simptomele pot progresa spre atacuri de panica. Evitarea este adesea marcata si in cazuri extreme poate avea ca rezultat o izolare sociala aproape completa.



INDREPTAR DIAGNOSTIC:


Toate criteriile de mai jos trebuie intrunite pentru un diagnostic cert.


(A). Simptomele, psihologice, comportamentale sau vegetative, trebuie sa fie manifestari primare ale anxietatii, si nu secundare altor simptome ca deliruri sau ganduri obsesive;


(B). Anxietatea trebuie sa fie limitata la (sau sa predomine mai ales iN) situatii sociale particulare;


(C). Situatiile fobice sunt evitate ori de cate ori este posibil.


Include: antropofobia; nevroza sociala.


Diagnostic diferentiat:
Agorafobia si tulburarile depresive sunt adesea predominante, si pot contribui la "consemnarea in casa" a Subiectului. daca distinctia intre fobia sociala si agorafobie este dificila, trebuie data precedenta agorafobiei; un diagnostic de tulburare depresiva nu trebuie pus decat daca poate fi identificat clar un sindrom depresiv complet.






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor