mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» Chlamidia

Chlamidia






Chlamydia este o infectie bacteriana care poate fi dobandita prin sex anal sau vaginal sau, cateodata, prin sex oral. Daca o femeie cu chlamydia este lasata gravida, infectia poate face ca apa sa se rupa, degenerand intr-o nastere prematura. Boala poate fi transmisa bebelusului in timpul nasterii. Ea poate produce pneumonie, care poate ameninta viata copilului si care poate produce probleme respiratorii pe termen lung. Din aceste motive, daca planuiesti sa faci un copil, este bine sa faci un test de chlamydia.


Simptome


Majoritatea femeilor care au chlamydia nu prezinta simptome. Pe de alta parte, majoritatea barbatilor infectati au simptome clare incluzand o senzatie arzatoare in timpul urinarii, o scurgere incolora din penis, o umflatura sau o durere la testicole. La femeile care au simtome (care apar de obicei la 1-3 saptamani de la contractarea bacteriei cauzatoare de boalA) se poate observa o scurgere vaginala anormala, o senzatie arzatoare in timpul urinarii, durere sau presiune in zona pelviana, durere in timpul actului sexual sau scurgere dupa.

Diagnosticarea


Deoarece oamenii care sunt infectati cu chlamydia pot sa nu prezinte simtome, diagnosticarea este dificila. Cea mai riguroasa metoda de a o diagnostica la femei este testarea unei mostre de scurgere vaginala.

Tratamentul


Chlamydia este, de obicei, tratata cu antibiotice luate pe cale bucala. In cazuri grave, medicatia este data pe cale intravenoasa. Si tu si partenerul tau trebuie sa va tratati in acelasi timp; ar trebui sa va abtineti de la a face sex pana cand tratamentul este complet. Chiar daca nu prezinti simtome, ar trebui sa te tratezi daca partenerul este infectat.


Daca infectia a progresat pana in trompele uterine ar putea fi nevoie sa te internezi in spital si sa faci injectii intravenoase cu antibiotice pentru a elimina infectia. Infectarea trompelor uterine poate cauza crestarea tesutului local, care le poate bloca facandu-te infertila si marind riscul unei sarcine ectopice.
Daca esti diagnosticata cu chlamydia si exista posibilitatea sa fii insarcinata, spune-i doctorului. Acesta trebuie sa elimine sansa unei sarcini ectopice si sa se asigure ca primesti un antibiotic care nu afecteaza sarcina. Daca infectia reapare dupa tratament aceasta poate indica faptul ca tu sau partenerul tau nu ati luat medicatia cum a fost prescrisa sau ca unul dintre voi face sex cu o persoana infectata. Ar trebui sa discutati cu partenerul si sa stabiliti cauza acestei situatii. Amandoi ar trebui sa repetati tratamentul






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor