mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea bolilor cu petrol
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea bolilor cu petrol
» Naftalanoterapia

Naftalanoterapia








Este tratamentul afectiunilor, cu ajutorul petrolului naftalan, atat in forma naturala, cat si in componenta unor preparate.
Petrolul naftalan este un compus complex de hidrocarburi si rasini. Se prezinta sub forma unui lichid de consistenta unui sirop dens, de culoare neagra, cu reflexe verzui-fluorescente, miros caracteristic si reactie slab acida. Nu se combina cu apa, este usor i solubil in benzina, cloroform si benzol. Prin agitare, se combina cu glicerina, uleiuri si grasimi solide.
Naftalanul este un amestec de petrol naftalan cu parafina solida (cerezina) si petrolat: 70% petrol naftalan, 18% parafina, 12% petrolat. Acest amestec se mai numeste alifie naftalanasi se prezinta sub forma unei substante cu aspect de alifie, culoare maro si un usor miros specific. Nu se dizol in apa si este greu solubil in alcool. Exercita asupra pielii si mucoaselor o actiune emolienta, resorbanta, dezinfectanta, bactericida, bacteriostatica, cicatrizanta, anrialergica si, intrucat, chiar calmanta.


Petrolul naftalan are proprietati antiinflamatoare si de regenerare aepiteliului, iar in stare pura, se gaseste in statiunea Naftalan (Azerbaidjan).
Baile de petrol naftalan sunt indicate in psoriazis, eczema cronica, neurodermita, prurigo, urticarie, lichen simplu, sclerodermie. ihtioza.
Contraindicatii. Generalitati privind tratamentul la cald si gradul de suporilitate a petrolului naftalan. Pacientilor cu psoriazis la care procesul se acutizeaza primara si toamna nu li se recomanda sa mearga in statiunea Naftalan.
Actiunea terapeutica a petrolului naftalan este determinata de proprietatile sale fizico-chimice, datorate continutului complex de hidrocarburi si rasini, substante aromatice, fenoluri, sulf, magneziu, clor si altele.
Petrolul naftalan se foloseste pentru bai generale si locale (de sezut si de membre), aplicare generala si locala, cataplasme. comprese etc.
Baile generale se recomanda a se face cu petrol naftaian natural, la temperatura sa de 37-38\"C, durata unei proceduri fiind de 8-l5 minute. in timpul primaverii, imediat dupa bai, se recomanda expunere la soare, timp de 5-l5 minute. Procedurile se efectueaza fie din doua in doua ziie, fie doua zile la rand, cu pauza a treia zi; o cura cuprinde 10-l5 proceduri.
Dupa baie, resturile de petrol naftalan se indeparteaza de pe corp, cu ajutorul unor cutite de lemn speciale, apoi se sterge pielea cu lignina si ta. Dupa aceea, corpul se spala sub dus, cu apa obisnuita (la temperatura de 3 8-40\"C). Dupa dus, corpul se inveleste si urmeaza odihna, timp de 30-40 de minute.


Baile locale cu petrol naftalan se fac la aceeasi temperatura ca si cele generale, durata unei bai fiind de 10-l5 minute, iar o cura cuprinzand 10-l2 proceduri.
Pentru ungerea intregului corp cu petrol naftalan sunt necesare 150-200 gr., iar pentru ungerea partiala - 50-l00 gr. Portiunile de piele unse se incalzesc cu o lampa tip "solliuks\". Durata, in cazul ungerii totale, este de 15-20 de minute, iar in cea partiala, de 20-30 de minute. Procedurile se aplica din doua in doua zile sau doua zile la rand, cu pauza a treia zi; o cura include 10-l5 proceduri.
Pentru cataplasme si comprese, se folosesc urmatoarele preparate din petrol naftalan: alifie naflalana, continand: petrol naftalan rafinat (70 parti), parafina (18 parti), petrolatum (12 parti) si sulf purificat (o parte), pasta zinco-naftalana, pasta sulfo-zinco-naftalana, pasta boro-zinco-naftalana etc.
Metodologia aplicarii cataplasmelor din preparate cu petrol naftalan are unele particularitati. Astfel, de pe segmentele corpului pe care se aplica respectivele preparate trebuie ras parul. Preparatul se intinde in 10-l5 straturi. Temperatura primului strat trebuie sa fie de 45°C, a urmatoarelor, pana ia 55-60°C, iar grosimea tuturor straturilor- 1,5-2 cm.
Portiunea de corp pe care s-a aplicat preparatul se acopera cu o folie de plastic, deasupra careia se mai pune o patura de lana. Procedurile, and durata de 30 de minute, se efectueaza zilnic, iar o cura include 15-20 de proceduri.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024