mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Preparate cosmetice
Index » Dieta nutritie » Cosmetica » Preparate cosmetice
» Materii prime folosite in cosmetica

Materii prime folosite in cosmetica


Share





Acidul benzoic
Se prezinta sub forma unor lamele albe, lucioase, are miros usor intepator, gust acrisor, este solubil in apa, dar mai ales in alcool.
Se foloseste drept conservant la preparatele cosmetice.


Acidul boric

Se prezinta sub forma unei pulberi albe, cristaline, cu aspect side-fos, fara miros, cu gust acrisor. Este solubil in apa la cald. Se foloseste in lotiuni de fata, pentru ochi, maini sau boli de piele.


Acidul citric

Cristale incolore, gust acru, solubil in apa. Se foloseste la prepararea lotiunilor si cremelor pentru albit, lotiuni astringente. Se fabrica din zeama de lamaie.


Acidul fosforic

Solutie apoasa 50% lichid limpede, incolor, folosit contra pistruilor si petelor.


Acidul lactic

Lichid siropos, incolor, solubil in apa, alcool, glicerina; intra in compozitia lotiunilor de albit.


Acidul salicilic



Cristale albe, putin solubile in apa, solubile in alcool, folosit ca antiseptic, decolorant. in solutie de peste 2%, distruge stratul superficial al pielii, ducand la descuamare.


Acidul stearic

Amestec de acizi grasi (stearic palmitic), pudra alba, grasa la pipait, insolubila in apa. Se foloseste la prepararea cremelor cu stea-rati, emulsii.


Alaun

Piatra acra, cristale incolore, fara miros, gust astringent, solubil in apa, insolubil in alcool, astringent si dezinfectant.

Alcool cetii ic
Obtinut din cetaceu, cristale albe, se intrebuinteaza ca emulgator in creme, fiind bun emolient. Alcool etilic
Lichid limpede, incolor, miros particular, usor inflamabil. Se amesteca cu apa si glicerina in orice proportii. Se foloseste in lotiuni tonice pentru fata si par. Amidonul
Obtinut din seminte de: porumb, orez, grau. Este o pulbere fina, alba, insolubil in apa. Se foloseste la prepararea pudrelor ca sicativ calmant si emolient.
Amoniacul (NH4OH)
Miros caracteristic, solutie incolora, se foloseste la prepararea cremelor prin saponificare, la decolorarea si ondularea parului. Boraxul
Este folosit ca emulgator la prepararea cremelor. Camforul
Pudra alba, miros caracteristic, racoritor. Se foloseste ca spirt camforat sau in creme si lotiuni. CaoMnul (Bobus alba)
Pudra fina alb-galbuie, se foloseste in masti cosmetice si pudre. Calciu carbonic (CaCO3)
Pudra alba fara miros; se foloseste ca sicativ in pudre, masti cosmetice, pasta de dinti.
Magnezie carbonica (MgCO3)
Pulbere alba, fara miros, fara gust. Se intrebuinteaza la fabricarea pudrelor si ca pansament gastric. Ceara de albine
Se obtine prin topirea fagurilor de albine. Se intrebuinteaza ia prepararea alifiilor, cremelor, Cetaceu
Grasime de balena obtinuta din cavitatea ei precraniana. Masa alba, luciu sidefos, onctuos la pipait. Se foloseste in creme pentru consistenta si ca emulgator, la prepararea rujurilor etc. Colesterolul
Este raspandit in toate tesuturile animale. Cristale albe cu luciu sidefos, insolubil in apa, solubil in uleiuri vegetale, grasimi, cloroform. Se intrebuinteaza ca regenerator al celulelor pielii. Se foloseste fa prepararea cremelor nutritive, fiind inrudit cu sebumul, grasimea naturala a pielii.


Drojdia de bere

Miros si gust caracteristic, bogat in fermenti, folosita la prepararea mastilor cosmetice si administrata intern.



Galbenusul de ou si albusul


Se folosesc la prepararea mastilor cosmetice.

Glicerina
Lichid siropos, incolor, gust dulceag, fara miros, este higrosco-pica; incalzita, degaja acroleina. Se foloseste la prepararea lotiunilor, fardurilor, giicerolatului de amidon.
Lanolina anhidra
Se extrage din lana oilor. Masa galbena, translucida, miros caracteristic, vascoasa, se topeste la 40 grade. Nu rancezeste si incorporeaza o mare cantitate de apa. Se intrebuinteaza la prepararea cremelor, emulsiilor.
Laptisor de matca
Are o consistenta semifluida, translucid, miros caracteristic, usor aromat, gust astringent. Este un concentrat biologic cu proprietati in regenerarea celulelor.
Mierea
Gust dulce, aromat, miros caracteristic, se foloseste la prepararea cremelor, mastilor cosmetice, lotiunilor.
Parafina, uleiul de parafina
Masa alba, grasa !a pipait, fara miros, fara gust, se intrebuinteaza in creme, masti, farduri sau reumatism la impachetari. Uleiul de parafina este un lichid incolor, inodor, se intrebuinteaza ca purgativ.
Propolis
Este o substanta galben-verzuie, miros aromat, gust amar, consistenta rasinoasa. Are actiune antiseptica si este un bun regenerator al tesutului cutanat.
Polenul


Este de culoare galbena, cu proprietati regeneratoare.

Sulful
Pulbere fina, galbuie, miros specific. Se foloseste in tratamentul acneei, in compozitia mastilor cosmetice, pentru tenuri acneice si impotriva matretei.
Talcul
Pulbere fina, onctuoasa, fara miros; se intrebuinteaza la prepararea pudrelor cosmetice si pudrelor pentru copii.
Uleiul de floarea-soarelui
Lichid galben, se intrebuinteaza la prepararea cremelor si ca aliment.
Uleiul de lavanda
Este un ulei volatil, obtinut din florile de levantica. Are un miros placut si se intrebuinteaza in parfumerie si in industria cosmetica.


Uleiul de masline

Se intrebuinteaza la prepararea cremelor, briantinelor si in alimentatie.


Uleiul de porumbIntrebuintat in cosmetica si ca aliment.

Untul de cacao
Piaci galbui cu miros de cacao si gust placut. Se topeste la temperatura corpului, se foloseste la prepararea cremelor, rujurilor de buze, emulsiilor.
selina
Masa alba translucida, fara miros, fara gust, grasa la pipait. Se foloseste la creme, farduri, rujuri, briantine, unguente.



Tipareste Trimite prin email



loading...







Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Tenul tau
Produsele cosmetice: machiaj sau camuflaj?
Ce ascund cosmeticele?
Machiaj
In cautarea formei perfecte
Machiaj stil si personalitate
Pielea
Preparate cosmetice
Mijloace terapeutice in cosmetica
Masajul facial si punctele de relaxare ale masajului facial
Parul si ingrijirea lui
Chirurgia estetica


  Sectiuni Dieta nutritie:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai