mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicamente explicate
Index » Dictionar Medical » Medicamente explicate
» Meropenemul

Meropenemul




Are proprietati asemanatoare imipenemului. Are un spectru de actiune foarte larg, este activ si pe barilul piocianic. Este foarte stabil fata de actiunea dehidropeptidazei, motiv pentru care se poate administra fara cilastatina. Are aceleasi indicatii ca si imipenemul. Dozele recomandate sunt de 0,5-1 g la 8 ore, im sau in perfuzie iv. Este indicat in meningite provocate de H.influenzae, pneumococi, meningococi, in doze de 2g la 8 ore interval.
Alte antibiotice care actioneaza asupra peretelui microbian sunt vancomicina, bacitracina si teicoplanina. Vancomicina (Vancocin, Vanco-TevA ). Este o glicopeptida triciclica, se extrage din culturile de Streptomyces orientalis si actioneaza prin inhibitia peretelui bacterian. Are un spectru ingust de actiune: stafilococi, streptococi, bacili gram pozitivi - B. antracis, bacilul difteric, Clostridium tetani, perfringens si difficile.
Indicatii terapeutice: infectii cu staficococul aureu rezistent la peniciline de tip M (antistafilocociccE), infectii cu Staphylococcus epidermitis - peritonita, enterocolite stafilococice si endocardite. Vancomicina asociata cu gentamicina este foarte activa in tratamentul si profilaxia endocarditei cu enterococi. Este antibioticul de electie in infectiile cu Clostridium difficile.
Efecte adverse. Este ototoxica la doze mari, perfuzia iv poate produce sindromul omului rosu (red man syndromE) care consta in eruptii maculopapuloase la nivelul toracelui si capului insotite de febra si frison. Se gaseste sub forma de clorhidrat de vancomicina, flacoane de 500 de mg pentru uz parenteral. Dozele sunt de 1-2 g pe zi in perfuzii iv, fractionate la 6-12 ore interval



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor