mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea cu ajutorul florilor
Index » Boli si tratamente » Terapia florala » Tratarea cu ajutorul florilor
» Nehotarare

Nehotarare





Porumbarul salbatic este ta cea mai potrivita pentru persoanele nehotarate, care nu se pot decide cand trebuie sa aleaga intre doua lucruri.


Alte flori

Nuc: Nesiguranta la orice inceput de drum.


Porumbar salbatic (Scleranthus annuus)

Acest arbust poate fi intalnit in campurile de grau. Atinge o inaltime de 70 cm, dar uneori creste si sub forma de ta cataratoare. Florile, albastru-deschis, apar intre lunile iulie si septembrie.


Esenta este obtinuta prin metoda soarelui.

Sufletul tei
Doctorul Bach a remarcat la aceasta ta calitatile sufletesti ale echilibrului si linistii interioare.
Caracteristici
Persoanele care au nevoie de un tratament cu porumbar salbatic nu se pot decide cand au de ales intre doua variante. in primul moment au senzatia ca una dintre variante se potriste perfect cu intentiile lor, insa dupa scurt timp, isi schimba complet parerea, realizand ca si cealalta varianta prezinta avantaje. in acest fel, oscileaza permanent intre cele doua optiuni si nu se pot hotari care este cea mai buna. Nu sunt capabili sa judece lucrurile in mod obiectiv. Oamenii din jurul lor ii considera confuzi si nu se pot baza pe cuvantul lor, pentru ca isi schimba mereu parerea.
Una dintre explicatiile cele mai importante ale acestui comportament este faptul ca in copilarie nu li se ierta nici o greseala. Aceste persoane sunt marcate de teama de a nu lua o hotarare gresita.
Aceasta determina o stare de incordare permanenta, care se poate observa foarte usor: au de multe ori iesiri nervoase, sunt distrati si neatenti. Oscileaza mereu intre stari extreme: un timp sunt deosebit de activi, apoi, brusc, se linistesc si devin aproape letargici sau sunt chinuiti de o foame cumplita, dar cand vad mancarea, nu mai au pofta.
Cand, in sfarsit, reusesc sa ia o decizie, raman in continuare nemultumiti de ei insisi si incearca imediat sa mai gaseasca o varianta. Nu au curajul sa vorbeasca deschis cu altii despre starea lor de nehotarare si de aceea nici nu cer sfatul nimanui.


Copii

Acesti copii sunt de mici puiin labili si nehotarati. Mai tarziu, cei din jur nu vor aa incredere in ei, pentru ca isi retrag sau isi incalca de multe ori cuvantul dat, intarzie sau chiar uita sa vina la intalniri importante, silite dinainte.
Pentru ei este imposibil sa se decida sau macar sa ramana consecnti.
Efectele florii de porumbar salbatic
Porumbarul salbatic resileste echilibrul interior al acestor persoane. Hotararile vor fi luate mult mai usor si cu mai multa siguranta.
Alte masuri de precautie
Acesti oameni nu reusesc sa aprecieze in mod obiectiv o situatie fiindca pentru ei binele si rau! sunt notiuni confuze, greu de separat.
Daca trebuie sa luati o decizie intr-un timp scurt, se recomanda urmatorul exercitiu: luati o coala de hartie, notati in dreptul celor doua variante toate avantajele si dezavantajele care va vin in minte. Acordati puncte pentru fiecare criteriu, pozitiv si negativ, in functie de importanta care o prezinta pentru dvs. La sfarsit, siliti punctajul maxim si luati decizia in functie de rezultatul final. Prin aceasta apreciere obiectiva a argumentelor, ti aa siguranta ca ati luat hotararea corecta.
Activitatile sporti, in special cele la care judecata rationala si calmul joaca un rol important, reprezinta de asemenea o posibilitate de a resili echilibrul interior.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor