mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Importanta studiului patologiei oculare prin sem
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Importanta studiului patologiei oculare prin sem
» Uveea

Uveea


Share

In cadrul acestui sector anatomic vom trece in revista problema iridociclitei autoimune care se diagnostica relativ facil prin SEM ;?i relativ dificil prin alte tehnici morfopatoiogice. Iridociclita autoimuna prezinta practic doua aspecte care par separate dar, dupa opinia noastra, ele sint perfect interdependente. In primul rind alaturi de zone discret hemoragice (. 9) se identifica prezenta celulelor sistemului celular al imunitatii ca limfocitul T\" (. 10), limfocitul B\" (, 11), macrofag (. 12).
In al doilea rind apar grave leziuni ale fibrelor musculare netede (. 13) in care se identifica ingrosati sectoriale ale fibrelor cu zone de atrofie, edem si necrobioza sectoriala.
In (. 14) apare un fenomen inedit, acela de atacare a fibrelor musculare netede ale uveii de catre infiltratul inflamator celular in speta de limfocitul T\" care are drept final fenomene de necroza sectoriala.
Un singur element a fost retinut pentru prezentare; acela al unei retinopatii diabetice in care se obser prezenta unul edem in substanta fundamentala retiniana, prezenta unor hematii si atrofia elementelor de structura a retinei in cazul de fata a elementelor conuri si bastonase.Tipareste Trimite prin emailAdauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2019 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Importanta studiului patologiei oculare prin sem
Acuitate vizuala
Motilitate oculara
Metode de examinare
Contactologie
Traumatologie
Infectii
Orbita
Aparat lacrimal
Pleoape
Conjunctiva
Cornee
Cristalin
Uvee
Corp vitros
Retina
Nerv optic
Glaucom
Aspecte oftalmologice in boli generale


  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai