mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicina Naturista
Index » Boli Si Tratamente » Medicina Naturista
» CONSTIPATIA

CONSTIPATIA




Un medic a spus odata la o prelegere tinuta intr-un camin de batrani la care am participat si eu: "Cu cat va obisnuiti mai mult cu laxativele, cu atat mai rebela va deveni constipatia!" in plus, intestinul se subtiaza prin permanenta curatire de mucozitati!incercati sa obtineti reglarea digestiei dumneavoastra cu ajutorul a 3 linguri de seminte de in, luate la fiecare masa cu putin lichid. Smochinele si prunele, muiate peste noapte in apa rece, incalzite dimineata si luate inainte de micul dejun sau ca mic dejun, dau si ele rezultate bune in aceasta privinta. Daca se afla prin apropiere apa proaspata de fantana, este suficient sa se bea dimineata 1 pahar pe stomacul gol. Deosebit de laxativ este efectul cicoare! care, daca se bea din ea 1/2-1 ceasca pe stomacul gol, rezolva chiar si constipatia cea mai rebela.
N-as vrea sa va tainuiesc o scrisoare din Bavaria: "Sfatul dumneavoastra de a bea cicoare si de a manca carnat de smochine a ajutat-o pe mama sa aiba dupa 20 de ani iarasi un scaun compact si o digestie normala. Se resemnase deja cu ideea ca ni¬meni si nimic n-o va mai putea ajuta."
Reteta pentru carnatul de smochine: Se spala 1/2 kilogram de smochine si se trece prin masina de tocat, apoi se framanta cu 5 grame de foi de siminichie (senA) pana iese o coca. Se formeaza carnati, se infasoara in folii si se pastreaza in frigider. Se ia zilnic, dimineata pe stomacul gol, 1 bucata de marimea unei alune - pentru copii o treime din aceasta cantitate - atata timp pana ce se normalizeaza digestia.



Si inca o indrumare: Miscare zilnica in aer liber! Schimbarea alimentatiei pe fructe si legume de calitate superioara!
Acum as dori sa va mai istorisesc cum am ajuns la concluzia ca cicoarea ajuta in constipatie. De cicoare ma leaga unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilarie si adolescenta. Peste tot straluceau inspre noi, copiii, stelutele albastre ale acestor flori de pe margini de drum - o priveliste vesela pentru o inima vesela de copil! Aici, in Austria superioara, imi lipsesc aceste floricele albastre; se gasesc numai foarte rar. Cu atat mai mirata am fost intr-o zi, cand, de langa o constructie noua vizavi de casa noastra, m-a salutat o cicoare cu sase floricele albastre. Am ramas locului, am compatimit-o pentru aspectul prafuit si i-am spus: "Desi arati jalnic, imi iau acasa cele sase flori ale tale!" Zilnic fac pentru familia mea si pentru mine sase cesti cu ceai de plante. In ziua urmatoare au intrat in el si cele sase flori de cicoare spalate. S-a intamplat ca tocmai in ceasca mea sa nimereasca d floare. Ea a facut ca in acea zi sa am dupa fiecare masa, deci de trei ori, o digestie normala, abundenta. Acest lucru nu mi-a dat pace. intr-o carte foarte veche despre plante medicinale am gasit solutia dilemei: Cicoarea da rezultate grozave in obezitate. La o astfel de digestie copioasa si totusi normala, imi pot imagina o scadere treptata a greutatii in cazul persoanelor supraponderale!



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor