mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


L
Index » Termeni medicali » L
» Luxatie

Luxatie







Luxatia reprezinta o deplasare a doua extremitati osoase ale unei articulatii antrenand o pierdere a contactului normal a doua suprafete articulare.
O luxatie este provocata de un soc sau de o miscare fortata, mult mai rar de o malformatie.
O luxatie partiala, sau subluxatie, apare cand osul deplasat a alunecat intr-o parte dar inca ramane in contact pe o anumita suprafata cu al doilea os al articulatiei.
Simptomele unei luxatii sunt caracteristice: durere, deformatie si imposibilitatea de a misca articulatia. Radiografia permite confirmarea diagnosticului.
O luxatie poate fi asociata cu o fractura a unuia sau ambelor oase. De altfel, ea se poate complica pe scurta durata cu o compresie a arterelor sau a nervilor incinati, ori a madui spinarii in cazul rtebrelor.
O luxatie che poate reaparea cu ocazia unor traumatisme, chiar a unor miscari din ce in ce mai mici: atunci se vorbeste de luxatie recidivanta.
Tratamentul consta intr-o reducere de urgenta, la spital, a celor doua oase; aceasta operatie poate fi ortopedica sau chirurgicala. Articulatia este apoi imobilizata, timp in care capsula si ligamentele se cicatrizeaza: timp de 2-3 saptamani pentru o articulatie mica, o luna pentru luxatia soldului, aceasta necesitand in plus punerea in tractiune a gambei.
Mult mai rara si mai grava, luxatia genunchiului, care antreneaza o ruptura a tuturor ligamentelor articulatiei, necesita o reparatie chirurgicala si o imobilizare a membrului inferior timp de aproximativ 6 saptamani.
Bolnavul poate merge ajutandu-se de bastoane apoi, la aproximativ doua luni dupa accident, fara sa se sprijine pe piciorul respectiv. Sunt frecnte sechele ca o redoare sau, din contra, o insilitate a genunchiului.



Articole care vorbesc despre Luxatie


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai