mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Ghid medical
Index
» Riscul operator

Riscul operator


Orice act operator este insotit de un cuantum de risc, ce insumeaza neajunsurile pe care bolnavul le poate avea in urma tratamentului chirurgical. Acestea pot fi complicatii postoperatorii, dis-comfort fizic si functional postoperator, diverse grade de invaliditati si chiar deces. Experienta clinica de decenii arata ca tratamentul chirurgical este, in general, benefic, dar nu este scutit de probabilitatea unor efecte negative suferite de bolnav, atat in urma impactului cu actul operator, cat si cu cel anestezic. Acumularile stiintifice, performantele tehnologice si farmacologice au permis impingerea suporta-bilitatii unui tratament chirurgical pana la limite nebanuite. Tot experienta chirurgicala arata ca riscul operator este un calcul realist de probabilitate al prognosticului vital si functional postoperator, bazat pe o serie de factori furnizati de examinarea pre-operatorie a bolnavului si de evaluarea amplorii si a efectului interventiei chirurgicale si a anesteziei. Rezulta o stransa colaborare intre chirurg si anestezist, dar si cu medici din specialitatile implicate: cardiolog, gastroenterolog, neurolog, oncolog, anatomopatolog.

Share

  Adauga documentAdauga articol scris

  Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
  Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

  Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
    Articole despre Riscul operator


   
  Fa-te cunoscut!
  Invitatie Online - promoveaza produse medicale

  Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

   

  Creaza cont si exprima-te

  vizitatorii nostri pot fi clientii tai