mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Ricin

Ricin







Ricinus comunis Fam.Euphorbiaceae.
Denumirea populara: boabe de turba, capuse, carlig, cicer, floare boiereasca, recin, ritin.
In traditia populara: ca purgativ se luau 3-6 seminte in lapte ori pisate si puse in lapte acru. Semintele se puneau intr-o sticla, care se inlea cu o coca din malai si apoi se punea in cuptor. Dupa ce se cocea malaiul, se scotea sticla si cu continutul din ea se ungeau bolnavii de podagra.

Compozitie chimica: semintele de ricin contin peste 50% grasimi, 20% proteine, cantitati mici de glucide, saruri minerale si apa. Uleiul de ricin este un amestec de gliceride ale acizilor grasi intre care in cantitate predominanta este acidul ricinoleic. In uleiul de ricin se mai afla acizii oleici, stearici, linoleici, etc. In seminte s-a identificat un alcaloid ricinina putin toxic si lipaza; o taxoalbumina; ricina 0,2%; enzime si vitamina E.

Actiune farmaceutica: datorita acidului ricinoleic, uleiul de ricin are proprietati purgati. Ricina este o toxalbumina care produce aglutinarea globulelor rosii. Datorita ricinei consumul a 10 seminte de ricin, determina moartea unui adult in 3-4 zile. Se citeaza cazuri cand 3-4 seminte au produs intoxicatii mortale. Acidul ricinoleic stimuleaza chemoreceptorii din mucoasa intestinului subtire, rezultand cresterea peristaltismului. Se administreaza ca purgativ in doze de 20-50 ml odata. Se poate folosi si de catre copii 5-l0 g. o data.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: alopecie, bataturi, cheratoze senile, constipatie, negi, papiloame, pete de ficat, ruci seboreice.


Preparare:

se va folosi doar uleiul de ricin de la farmacie. Ca doza se va folosi cate o lingurita o data sau la copii in functie de varsta- 2 g pe an de varsta.
-Pentru tratarea negilor se vor unge seara cu ulei in fiecare seara pana la disparitie. La fel se procedeaza si la celelalte afectiuni.

-Pentru seboree, se va lua ulei de ricin in combinatie 1\\1 cu apa de colonie.
-Pentru constipatie se indica 3-4 seminte in lapte. Se lasa sa stea 3-4 ore, dupa care se strecoara si se consuma laptele.
-Se pensuleaza genele pentru cresterea lor frumoasa.
-Se pune pe pielea capului. Se acopere pentru 2 ore cu naylon, dupa care se spala cu sampon sau cu galbenus de ou pentru cresterea parului si alopecii.

-Ulei de ricin 80 ml cu 5 g de esenta de Bergamote (de la farmacie) se fac frectii pe piele, pentru intensificarea circulatiei, in special inainte de nirea iernii la maini, picioare, nas, urechi.

- 1-2 galbenusuri de ou, se amesteca cu o lingurita de ulei de ricin si cu putin rom. Se pune pe cap, se freaca, dupa 30 de minute (timp in care a stat acoperit), cu multa apa, fara nici un sampon sau sapun. Este cel mai eficient pentru cresterea parului. La clatire se poate folosi si putin suc de lamaie in apa cu care se clateste parul.




Articole care vorbesc despre Ricin

Calitatile terapeutice ale uleiului de ricin

Pe linga proprietatile binecunoscute de laxativ si purgativ, uleiul de ricin are o dirsitate de virtuti terapeutice. Acest ulei exercita o actiune benefica asupra tegumentelor - atit la nilul epidermei, cit si al dermei. Mijloc eficient pentru vindecarea negilor Timp de 10-l5 minute se masea .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Ipertrofan (mepatricin)

Prezentare farmaceutica ipertrofan (mepatricin) Antibiotic polienic semisintetic, reduce lumul adenomului de prostata, atenuand polakiuria, nicturia, tenesmele cale si micsorand staza in ca urinara; efectul se datoreste legarii ireversibile a sterolilor in intestin, cu impiedicarea absorbtiei acesto .....
[ continuare articol ]
Index » Medicamente

Santatricin

Prezentare farmaceutica santatricin Antibiotic - cefalosporina din generatia a II-a, cu administrare orala.Indicatii Infectii cu germeni sensibili la produs, and diferite localizari.Actiune terapeutica Capsule continand 500 mg cefatrizina (cutie cu 12 buc.).Mod de administrare santatricin In gener .....
[ continuare articol ]
Index » Medicamente

Laxativ

Laxativul este un
medicament utilizat in tratamentul constipatiei. Laxatile administrate pe cale orala: ■ Laxatile de lest (mucilagiu, tarate) trebuie sa fie inghitite cu multa apa. Astfel umflate, ele cresc volumul si consistenta continutului intestinului. ■ Laxatile lubrifiante (ulei d .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » l

Radacina de ghimbir, mai ceva ca uleiul de ricin.

Un tratament naturist recomandat frecvent pentru durerile datorate bursitei este aplicarea compreselor cu ulei de ricin (Ricinus communis). Alternati reprezentata de radacina de ghimbir (Radix Zingibens) este chiar mai buna si mai putin neplacuta la manipulare. Pentru pregatirea compresei fierbeti .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » enciclopedie a sanatatii

La apelurile pentru donatii de maduva osoasa poate sari oricine in ajutor.

Teoretic, e aderat. in practica, functioneaza numai daca participa sute de mii de oameni. La inceput se ia doar putin sange. Cinci mililitri din licoarea aceasta deosebita pot fi primul pas pentru salrea vietii unui bolnav de cancer. Se fac in mod repetat apeluri pentru a ajuta cu o simpla donatie d .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » erori medicale

Daca mama ia ulei de ricin, sugarul va face diaree ?

Da, in mod sigur. Nu luati sau daca totusi este necesar dati copilului un alt lapte, eventual Milupa, Simi-lac, ia urmatoarele doua mese, apoi reveniti la alimentatia la san. In maternitate, il hranim cate mese cu lapte de la alte manie. .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » mama si copilul » APARAREA DE INFECTII Sl ACCIDENTE

Este bun uleiul de ricin pentru la copiii mici de 2 sl 3 ani ?

Uleiul de ricin sau Oleum ricini, denumirea farmaceutica a produsului, este obtinu: din semintele tei de ricin (Ricinus communis). Prin substantele grase continute are o actiune purgati sau laxati, in raport de doza dala. Este foarte util, mai: ales, in conati-patia spastica. La 2 ani dam 1'2 lingur .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » mama si copilul » MEDICAMENTE, VITAMINE, PLANTE MEDICINALE



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai