mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
plante medicinale si tratamente naturiste


Plante medicinale
Index » Plante medicinale » Plante medicinale
» Coada calului

Coada calului







Denumire stiintifica: Equisetum arvense Fam. Equisetaceae


In scopuri medicinale- se foloseste doar partea aeriana. Aici trebuie sa spun ca o puteti folosi pentru uz extern la orice tratament chiar daca o culegeti dv., dar pentru uz intern este bine sa fie procurata de la magazinele de specialitate. Se confunda foarte usor cu barba ursului de Bahme- Equisetum palustre- cea care traieste de regula pe langa ape. Aceasta are 5 muchii cand se sectioneaza tulpina si este de talie mai mare. Este o ta toxica care nu se poate folosi intern ca si coada calului (mica).

Denumiri populare:
barba-sasului, barba-ursului, bota-calului, bota-cucului, bradisor, coada-goala, iarba de cositor, manzoaica, nodatica, opintici, parul-porcului, peria-ursului, sirulita.
In traditia populara: tulpinile fertile se foloseau fierte in apa contra diareei la copii. O larga intrebuintare aveau tulpinile sterile peste tot, decoctul se lua contra durerilor de stomac, de rinichi, a diareei, a racelilor, naduseli si boli de piept.


Pentru raceli se faceau si abureli, iar pentru plamani se fierbea in unele parti cu urzici marunte (Urtica Urens) si patlagina. In Hunedoara, contra reumatismului, tulpinile fierte se inveleau intr-o carpa si se aplicau bolnavului, calde cat se putea suporta, in locul unde-l tinea durerea.
Fiertura se dadea in ascita, dureri de ficat, boli de besica, leucoree si in constipatie.
Extern contra bubelor, pecingine, rani, taieturi, bataturi, furunculoza, scrofuloza.
Intern se mai folosea la calmarea durerilor de stomac, in ulcer duodenal, in boli de rinichi, pentru combaterea racelilor, a bolilor de gat si a astmului bronhic, in tratamentul tuberculozei si ca diuretic.
Compozitia chimica: ta contine acid salicilic 5-7%, din care 10-20% solubil, saponozide de natura triterpenica, equisetonina 5%, gluteolina, izoquercitrina, alcaloizi (unii dintre acestia considerati chiar atamine), tamina B1, flavonozide, fitosterine, bioxid de siliciu, acid malic, oxalic, gliceride ale acizilor stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil, sulfone, tamina C, urme de ulei volatil, saruri de potasiu. Sporii contin acizi cu lant lung alfa, omega- dicarboxilici prezenti in fractiunea lipidica.
Proprietati: antimicrobiana, antiseptica, anti-inflamatore, diuretica, expectoranta, remineralizanta, mareste rezistenta celulelor si a tesuturilor conjunctive, activeaza circulatia. Remineralizant, diuretic, combate aciditatea crescuta. Hemostatic, expectorant, bronho-dilatatoar. Elimina toxinele din organism. Calmeaza durerile. Reface perturbatiile care apar in circulatia sangelui, etc. Mineralizant in tuberculoza.
Intra in compozitia ceaiurilor: antireumatic si diuretic.

Mod de preparare:

-Praf de ta uscata obtinuta cu rasnita de cafea. Din pulberea obtinuta se va lua un varf de cutit care se va pune sub limba pentru 10 minute, dupa care se inghite. Se poate adauga acest praf la orice mancare.
-Tinctura- 50 g de praf se va pune cu 250 ml alcool alimentar de 70°. Se va tine timp de 15 zile agitand des la temperatura camerei. Se strecoara. Se va putea lua 10 picaturi- 1 lingurita de 3 ori pe zi diluat cu apa sau ceai.
Se va folosi tinctura inainte de mese cu 15-30 minute.
-2 lingurite de ta maruntita se vor pune la 250 ml apa. Se fierbe apoi timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
-Extern pentru bai- se pun 100-200 g de ta la 5 litri de apa. Se vor fierbe apoi timp de 20 minute si se vor strecura in cada de baie unde se va sta timp de 30 minute, la temperatura corpului, preferabil este sa se faca aceste bai zilnic.
-Pentru rani sau comprese se face un decoct din 3- 4 linguri de ta la 500 ml fiert timp de 20 minute. Se strecoara. Cu tele strecurate se poate aplica cataplasma si cu ceaiul se pun comprese.

-Praful de ta se poate aplica direct pe rani, pentru oprirea hemoragiilor sau pe ulcerele zemuinde.
-Cataplasme- te oparite sau ramase de la ceaiurile de mai sus se pot aplica cu un pansament pe locurile afectate.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: aciditate gastrica (praf sau decoct), afectiuni renale, afte bucale, albuminurie, amenoree, amigdalite, anemie, alergie, artroze, boli de inima, boli renale si cale, bronsite cronice, cancer, chisturi, chist seboreic, constipatie, contuzii, convalescenta, decalcifieri, degeraturi, depresii, dermatoze, diabet, dismenoree, eczeme zemuinde, edeme, epitaxis, erizipel, eroziuni bucale, eruptii cutanate, ficat (pentru efectul de dezintoxicare), fistule, gingite, guta, hemoragii, hemoroizi, hepatite, hiperhidroza, incontinenta urinara, inflamatia mucoasei bucale, a bursitei sinoale sau purulente, leziuni, lupus, matreata, memorie, metroragii, micoze, negi, nervozitate, neurodermite, oboseala, panaritiu, pecingine, polipi, prurit, rani, retentia apei, reumatism, sangerari gingivale, sangerari uterine, slabiciune generala, spasmofilie, stomatite, supuratii, TBC- pulmonar, tumori maligne, ulcere canceroase, ulcer gastric, umflaturi, varice, vanatai, vergeturi.

Putem de fapt spune ca ta se poate folosi la foarte multe alte afectiuni si ca trebuie incercat un tratament cu ea.
In cazul in care dv. Culegeti ta este foarte bine sa fiti foarte atent, mai ales daca doriti sa o folositi la tratamente interne, pentru ca aceasta ta seamana foarte bine cu Barba ursului de bame care nu se poate folosi intern deoarece produce intoxicatii grave.
Cei cu alergii diverse ar trebui pe langa alte te sa aiba in vedere si aceasta ta care le poate aduce ameliorarea sau chiar ndecarea afectiunii.




Articole care vorbesc despre Coada calului

Comprese cu infuzie de coada-soricelului pentru inflamarile pielii

Medicina populara recomanda in cazul inflamarilor pielii insotite de puroi comprese cu infuzie de coada-soricelului (doua linguri de ta la o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara). Infuzia din frunze de mur este folosita ca mijloc astringent, antiseptic, .....
[ continuare articol ]
Index » Plante medicinale » leacuri populare

Invaginatie

Patrunderea unei portiuni dintr-un tub flexibil in tubul insusi ~apendiculara, patrundere in forma de deget de manusa intors pe dos a apendiculului in cavitatea cecala. ~cecocolica, invaginatie in care fundul cecului si a apendicele patrund mai intai in cavitatea cecului apoi in colon. ~ileocecala, .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » i

Leucoblast

Leucoblastul este o celula tanara hematopoietica, indiferent de originea ei. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » l

Piedra

Piedra reprezinta o infectie a perilor si parului cauzata de o ciuperca microscopica. Pi


edra se manifesta prin aparitia unor mici bule de aproximatiun milimetru diametru pe lungimea firelor de par. Tratamentul acestei micoze, dupa ce parul a fost ras si pielea dezinfectata, consta in aplicarea unei .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » p

Pielii (cancer al)

Cancerul pielii este o tumora maligna ce se dezvolta pe seama unei structuri constitutive a pielii. Cancerele pielii sunt provocate in mare masura de expunerea solara, al carei rol nu este totusi exclusiv; mai sunt incriminati si alti factori, indeosebi arsenicul, prin intoxicare sau inhalare, si de .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » p

Adjuvant

Substanta administrata impreuna cu altele pentru a-i amplifica actiunea. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » a

Bradi-

Prefix care introduce in termenii compusi semnificatia de rar,lent. .....
[ continuare articol ]
Index » Termeni medicali » b

Tinctura de coada-soricelului pentru rani

Aceasta tinctura este buna pentru spalarea ranilor si leziunilor. Adaugati o cana de coada-soricelului proaspata la 2 cani cu votca. Lasati lichidul la macerat timp de doua saptamani inainte de a-I strecura si imbutelia intr-o sticla sterila. Coada-soricelului contine salicilati care calmeaza dureri .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » Capsule, alifii, siropuri si tincturi

Coada-calului

Denumiri populare: Bradulet, bradisor, barba-ur-sului,barba-sasului,coada-inanzului,iarba-de-cositor, parul-porcului, codie, nodatica, siruslita. Descriere: Planta erbacee caracterizata prin doua tipuri de tulpini. Se folosesc: Planta erbacee caracterizata prin doua tipuri de tulpini, una fertila s .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE

Coada-racului

Denumiri populare: larba-gastelor, scrantitoare, prescura. Descriere: Planta erbacee cu flori mari de culoare galbena. Creste pe langa rauri,in poienile umede si prin locurile necultite. Se folosesc: Planta intreaga - Herba Anserinae - bogata in tanin, substante amare etc. Indicatii terapeutice: .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE

Coada-soricelului

Denumiri populare: Alunele, sorocina, brada-tel.ciuresica, crestatea. cravalnic, garva, iarba-oilor, iarba-stranutatoare, prasnel, rotate le-albe. Descriere: Planta erbacee ale carei flori albe sau trandafirii se folosesc in medicina. Planta cresle pe marginea drumurilor, padurilor, lanurilor de ce .....
[ continuare articol ]
Index » Boli si tratamente » tratamente cu plante medicinale » PLANTE MEDICINALE. FITOTERAPIE

Coada calului

Spalati inflamatia cii urinare. O cana de infuzie rece de coada calului (Equisetum arvense) de patru ori pe zi poate favoriza ndecarea infectiilor cii urinare si ale uretrei prin cresterea producerii de urina si prin indepartarea mecanica a agentilor infectiosi din organism. Planta este buna si pent .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » enciclopedie a sanatatii » Cele mai bune plante de leac

Coada soricelului. adio crampe.

Pentru a invinge durerile menstruale, 2-3 cani pe zi cu infuzie din flori de coada soricelului (Florei Millefolii) poate fi tot ce aveti nevoie. Frunzele contin o substanta alcaloida care relaxeaza musculatura intregii regiuni abdominale, regleaza circulatia sangvina si actioneaza ca un antispastic .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » enciclopedie a sanatatii » Cele mai bune plante de leac

Coada soricelului pentru menstre abundente.

in cazul unei singerari menstruale abundente si care se prelungeste peste perioada obisnuita, de regula se recomanda o infuzie din flori de coada soricelului (Flores Millefolii). Un alt remediu este tinctura preparata din parti egale de radacina etii (Senecio aureus), traista ciobanului {Capsella bu .....
[ continuare articol ]
Index » Sanatatea familiei » enciclopedie a sanatatii » Sanatatea femeilor



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai