mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexoterapie
Index » Boli Si Tratamente » Reflexoterapie
» AFECTIUNI OFTAMOLOGICE

AFECTIUNI OFTAMOLOGICE





Scaderea acuitatii vizuale



Poate fi depistata in diverse stadii de evolutie si este cauzata atat de afectiuni oftamologice (miopie, hipermetropie, prezbitie, cataracta, glaucom, etc.), cat si de afectiuni neurologice, endocrine (diabetuL), circulatorii, carente alimentare si intoxicatii.
Pe langa masajul zonelor reflexe ale ochilor, reflexoterapia se va adresa si organului cauzator al bolii, regularitatea sedintelor si rezultatele obtinute depinzand de gravitatea si vechimea afectiunii.
Simultan cu tratamentul reflex bolnavii pot apela si la consumul de sucuri din morcovi sau radacina de obligena, comprese cu suc de pin sau exercitii de gimnastica oculara.


Conjunctivita



Este o inflamatie a mucoasei conjunctivale ce captuseste fata posterioara a pleoapelor si fata anterioara a globilor oculari. Cauzele sunt agentii patogeni, factori fizici si chimici sau de natura alergica. De obicei sunt acute, dar se pot croniciza daca nu sunt tratate la timp.
Prin reflexoterapie insistam asupra ochilor, limfelor acestora si suprarenalelor. Masajul se recomanda de doua, trei ori pe zi, vindecarea aparand dupa 5-7 zile.
Se mai pot aplica comprese cu infuzie de sulfina, fenicul sau patlagina.


Strabismul



Este o afectiune de natura motorie caracterizata prin deviatia axelor vizuale, fara modificari oculare. Alte cauze ar putea fi inflamatii oculare, boli ale pleoapelor sau boli glandulare.
Aceasta afectiune poate beneficia de efectele reflexoterapiei printr-un tratament indelungat de 6-8 luni cu aproximativ 3 sedinte pe saptamana.


Paralizii oculo-motorii


Se manifesta prin simptome subiective (diplopia, falsa proectie, etc.) si obiectiva (impotenta functionala si atitudine vicioasa a capului cu deviere in directia muschiului afectaT).
Pe langa masaj facial si alte tratamente neurologice se poate intervenii si cu reflexoterapie, zonele vizate fiind cele ale ochilor si sistemului nervos. Tratamentul se face zilnic, timp de 30-40 de zile.


Migrena oftalmica



Se manifesta prin dureri oculare puternice combinate cu cefalee unilaterala, cu tulburari vizuale si uneori varsaturi. Poate fi cauzata de glaucom, tulburari digestive, endocrine, vasculare sau neurovegetative.
Pe langa zona ochilor masajul reflexogen trebuie sa vizeze in mod special reflexele intregului cap, a plexului solar si a limfelor ochilor. Fiind vorba de o criza acuta masajul se face de trei, patru ori in aceiasi zi sau cat este cazul.
Efecte bune pot induce si infuziile de coada soricelului, salvie, ciubotica cucului si comprese cu apa rece.

Glaucomul



Este o afectiune a ochilor ce poate duce la pierderea vederi si care e cauzata in principal de o presiune intraoculara care nu permite trecerea umorii apoase din camera anterioara in cea posterioara. Simptomele sunt: tulburari de vedere, ameteli, cefalee, senzatii de presiune in ochi, iar un prim semn clinic este tensiunea intraoculara crescuta.
Prin reflexoterapie putem avea un control asupra bolii. Ochii sunt lucrati pentru normalizarea circulatiei, capul, pentru stimularea cai de conducere a analizatorului vizual (nervul optiC), si a sediului central al acestuia (aria senzitiva din lobul occipitaL), suprarenalele si rinichi, deoarece acestea influenteaza tensiunea arteriala si nivelul fluidelor din corp, precum si punctele corespunzatoare limfei. Tratamentul se recomanda pe perioada foarte indelungata si doar ca terapie alternativa, deoarece aceasta afectiune trebuie tinuta sub observatia oftamologului.
Consumul de fasole boabe macinata, cam 4 linguri pe zi si COMPRESE cu gheata aplicate in pusee de tensiune.





Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor