mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

termeni medicali
Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Isteria

Isteria



Atotstiutorul, chiar si in ale medicinii, este gata cu diagnosticul sau de isterie pentru orice manifestare capricioasa, mai ales la femei. Pentru evitarea unor asemenea false afirmatii, cateva cuvinte despre aceasta boala. Ea se manifesta sub forma unor crize de s sau ras, senzatii de sufocare, mutism, tulburari de sensibilitate, pareze sau paralizii. Se descriu chiar come isterice, cand bolnavii nu mai reactioneaza nici la cele mai puternice excitatii externe. in Evul Mediu astfel de bolnave, intr-o stare de totala relaxare, erau considerate posesoarele unor puteri demonice. Daca nu reactionau la proba arderii cu fierul rosu, erau condamnate la moarte si arse pe rug. Nu de putine ori crizele de isterie izbucneau in masa.
O criza de isterie apare in circumstante psihoemotionale deosebite: certuri sau conflicte sentimentale/Dupa criza, bolnavul isi reia activitatea, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.In antichitate isteria era considerata o suferinta specifica femeii, ea fiind cauzata de imbolnavirea organelor genitale. De aici si numele de isterie (hustera in limba greaca insemnand uter). Dupa ce multe secole de-a randul isteria a fost considerata o boala mintala, Freud o incadreaza in grupul nevrozelor.

Medicina traditionala ne spune despre Ye Si Ti Li (isterie) ca este produsa de un exces energetic in meridianele cordului si vase-sex. Iata ce se scrie in aceasta privinta in NEI-KING: Daca este plenitudine in meridianul cordului, bolnavul rade fara incetare, iar daca este vid, el se vaita intruna".
Pentru Ye Si Ti Li medicina traditionala recomanda stimularea anumitor puncte speciale. Astfel:
» pentru bolnavii care rad fara incetare sau g cu gemete, punctul Podisul cel mare" -7 - (. 87), situat la mijlocul pumnului ' dispersie..
Alte indicatii: insomnie, hipertensiune arteriala -dispersie:
» pentru crizele de mutism, Punctul stapanirii de sine" - C5 - (. 87), situat in apropierea marginii interne a antebratului, la o masura deasupra pliului pumnului - dispersie.
Alte indicatii:
» palpitatii - dispersie; hipotensiune arterialii tonifiere;
» pentru orice isterie, folositi punctul denumit Calea spiritului" - C4 - (. 87), situat la 1.5 masuri deasupra pumnului, in apropierea marginii interne a antebratului - dispersie.
Alte indicatii: arterite - tonifiere.



Tipareste Trimite prin email