Pentru aceasta boala este nevoie mai ales de nalbe proaspete. Nalba isi pierde prin uscare o treime a fortei ei curative. Sa fie deci neaparat proaspete plantele care se lasa peste noapte in apa rece. Sant necesare zilnic 4 cesti cu ceai pentru baut si 6 cesti pentru clatit sau gargara, adica in total 21/2 litri. Se calculeaza 1 lingurita (cu varF) de plante la 1 ceasca. Se pun plantele seara in apa rece si se lasa sa stea pana in di¬mineata urmatoare, apoi totul se incalzeste, se filtreaza si ceaiul se pastreaza intr-un termos clatit cu apa fierbinte sau se incalzeste de fiecare data in bain-marie. 4 cesti cu ceai sant baute inghititura cu inghititura, 6 cesti sant intrebuintate pentru
gargara si clatire.
Aceste 10 cesti fac ca boala maligna existenta a laringelui sa se retraga curand, chiar si atunci cand ea se afla deja in ultimul stadiu. Resturile de plante de dupa pre¬pararea zilnica a ceaiului se lasa in ibric si se incalzesc seara cu putina apa. Plantele se amesteca cu faina de orz (care se poate procura de la mori sau de la magazinele specializate in alimente naturale bogate in vitaminE) si se incalzesc din nou. Terciul cald este intins pe o bucata de panza cu care se infasoara zona laringelui. Se mai leaga separat deasupra si o bucata calda de panza. Dupa prima compresa, bolnavul simte deja o usurare, iar adesea ii revine in a patra sau a cinchea zi vocea pierduta.
Acelasi tratament ca in cazul cancerului laringian se aplica in cancerul esofagului. Pe langa compresele calde cu terci de orz se pun noaptea si comprese cu aburi de coada-calului (a se vedea pentru compresele cu aburi "Partea generala" si "Coada-calului") si se face gargara adanca folosind dragaica proaspata (a se citi si"Cancerul Umbii").
Copyright © 2008 - 2025 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este
interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. Termeni
si conditii - Confidentialitatea
datelor