mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» SINDROMUL ASPERGER

SINDROMUL ASPERGER




Este o tulburare cu validare nosologica incerta, caracterizata de acelati tip de anomalii calitative ale interactiunilor sociale reciproce care fundamenteaza autismul, impreuna cu un repertoriu de interese si activitati restranse si stereotipe. Tulburarea este diferita de autism mai ales pentru ca nu exista o intarziere generala in dezvoltarea limbajului sau cognitiva. multi indivizi au un nivel de inteligenas normal, dar sunt de obicei foarte neandemanatici; raportul btiesi/fete este de 8/1. Pare clar ca cel putin unele cazuri prezinta forme usoare de autism, dar nu se cunoaste daca aceasta e valabila pentru toate cazurile. Exista o tendinas puternica ca aceste tulburari sa persiste si in adolescenta si in viata adulta, si se pare ca ele reprezinta caracteristici individuale neinfluenaate de mediu. Pot apare episoade psihotice ocazionale in viata adulta timpurie.


INDREPTAR DIAGNOSTIC:
Diagnosticul se bazeaza pe combinatia dintre lipsa oricarei intarzieri semnficative a dezvoltarii cognitive si de limbaj. Si, in plus, ca pentru autism, prezenta deficienaelor calitative in interactiunea sociala reciproca si patternuri stereotipe de comportament, interese si activitati. Pot exista sau nu probleme de comunicare similare cu cele intalnite in autism, dar retaradarea semnificative a limbajului exclude diagnosticul.


Include: psihopatia autista; tulburarea schizoida a copilariei. Exclude: tulburarea anankasta de personalitate (F60.5); tulburarea de atasament a copilariei (F94.1, F94.2); tulburarea obsesiv-compulsiva (F42.-); tulburarea schizotipala (F21); schizofrenia simpla (F20.6).



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor