mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli
Index » Boli Si Tratamente » Boli
» ENUREZISUL NON-ORGANIC

ENUREZISUL NON-ORGANIC




Este o tulburarea caracterizata prin emisiuni involuntare de urina ziua si/sau noaptea, anormala raportat la varsta mentala si care nu este consecinaa lipsei de control a sfincterului vezical din cauze neurologice, prin atacuri epileptice sau din cauza vreunei anomalii structurale ale tractului urinar. Enurezisul poate sa fi fost prezent inca de la nastere (adica o extensie anormala a incontinaei infantile normalE), sau poate sa apara dupa o perioada de achizitie a controlului sfincterian. Variantele de debut mai tardiv (sau secundaR) apar de obicei intre 5 si 7 ani. Enurezisul poate fi o stare monosimptomatica sau poate fi asociat cu o paleta mai larg_ de tulburari emotionale si comportamentale. In ultimul caz exista incertitudini privind mecanismele implicate in aceasta asociere. Probleme emotionale pot apare ca o consecinta secundara a disconfortului sau stigamatului cauzat de enurezis, acesta putand fi si parte a altor tulburari psihiatrice; uneori atat enurezisul cat si tulburarea emotional/comportamentala pot apare simultan datorita unor factori etiologici corelati. Nu exista nici o modalitate absoluta si neambigu_ de a decide intre aceste alternative pentru cazurile individuale, iar diagnosticul trebuie pus in functie de tipul de perturbare (enurezisul sau problema emotionala/comportamentalA) care constituie problema principala.


INDREPTAR DIAGNOSTIC:
Nu exista o linie de demarcatie clara intre tulburarea de tip enurezis si limitele normale corespunzatoare varstei de achizitie a controlului sfincterian vezical. Totusi, enurezisul nu trebuie diagnosticat la copii sub 5 ani, sau cu varsta mentala sub 4 ani. daca enurezisul este asociat cu alte tulburare emotionala sau comportamentala aceasta trebuie sa constituie diagnosticul principal numai daca emisiunea involuntara de urina apare de cateva ori pe saptamana si daca alte simptome manifesta o co-variatie temporala cu enurezisul. Enurezisul apare uneori in asociatie cu encoprezisul; in acest caz ultimul trebuie diagnosticat.


Uneori copii dezvolta un enurezis tranzitoriu ca rezultat al cistitei sau poliuriei diabetice. Totusi, aceasta nu constituie o explicatie suficienta pentru un enurezis care persista dupa vindecarea infectie sau dupa ce poliuria a fost adusa sub control. Nu rareori, o cistita poate fi secundara unui enurezis, prin ascensiunea infectiei pe tractul urinar ca rezultat al faptului ca pacientul este ud (valabil in special la fetisE).




Include: enurezisul (primar/secundaR) de origine non-organica; enurezisul functional sau psihogen; incontinenaa urinara de origine non-organica.
Exclude: enurezisul NSA (R32).



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor