mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Substante toxice
Index » Tulburari psihiatrice » Substante toxice
» Miorelaxantele

Miorelaxantele







Acestea includ orfenadrina, meto-carbamolul, baclofenul, clorfenesinul, ciclobenzaprina, clorzo-xazona si carisoprodolul. Relaxantele musculare au o oarecare actiune musculara directa, dar actioneaza predominant ca depresante SNC. Deprima si reflexele sinaptice spinale, prelungesc timpul de recuperare sinaptica si reduc descarcarile repetiti. Baclofenul este un agonist GABA, iar ciclobenzoprina si orfenadrina au activitate anticolinergica. Miorelaxantele sunt rapid si complet absorbite, iar nilul maxim sanguin se produce la 1-2 ore dupa ingestie. Timpul de injumatatire este variabil, la majoritatea miorelaxantelor fiind de 2-6 ore. Majoritatea sunt meolizate hepatic in derivati de obicei inactivi, care se excreta urinar. Exceptia este baclofenul, care este substantial eliminat nemodificat prin urina.
Manifestari toxice Efectele carisoprodolului, clorfene-sinului, clorzoxazonei simetocarbamolului sunt greata, varsaturi, ameteli, cefalee, nistagmus, hipotonie si deprimarea SNC. Ciclobenzaprina si orfenadrina pot produce agitatii, halucinatii, tahicardie, midriaza, hipertermie si uscare tegumentara si a mucoaselor. Orfenadrina poate cauza de asemenea si tahiaritmii ntriculare. Baclofenul produce depresie SNC, hipotermie, exciilitate, delir, mioclonii, convulsii, anomalii de conducere cardiaca, tahicardie, bradicardie si hipotensiune.


Diagnostic Medicamentele pot fi identificate in sange sau urina prin screening toxicologic. Masurarile cantitati ale nilurilor serice nu sunt de rutina.

TRATAMENT
Terapia initiala consta in decontaminare gastrointestinala de urgenta. Miorelaxantele sunt bine adsorbite pe o doza unica de carbune activat. Administrarea repetata a acestuia poate fi utila in cazul baclofenului. Inducerea diurezei este ineficienta. Eficacitatea hemodializei sau a hemoperfuziei nu a fost silita. Fizostigmina (1-2 mg intranos in 2-5 minute) va aboli efectele anticolinergice ale orfenadrinei si ciclobenzaprinei, dar administrarea ei este rezervata pacientilor cu halucinatii si hiperactivitate sere.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor