mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Cardiopatii congenitale la adult
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Cardiopatii congenitale la adult
» Tratament

Tratament







Repararea chirurgicala, ideala la copin intre 3 si 6 ani, ar trebui recomandata tuturor pacientilor cu defecte septale atriale necomplicate la care exista sunt semnificativ stanga-dreapta, adica un raport flux pulmonar/flux sistemic depasind aproximativ 2,0:1,0. Rezultate excelente pot fi anticipate cu risc scazut chiar la pacienti peste 40 de ani in absenta hipertensiunii pulmonare. Defectul este inchis de obicei cu un petec de pericard sau de material protetic la pacientul cu bypass cardiopulmonar. La pacientii cu defecte tip ostium primum valvele fisurate, deformate si incompetente necesita adesea corectare. Ecocardiografia transesofagiana intra-operatorie este utilizata pentru a monitoriza rezultatele chirurgicale ale refacerii valvei mitrale. Operatia nu ar trebui realizata la pacientii cu defecte mici si sunturi stanga-dreapta nesemnificative sau la cei cu boala pulmonara vasculara severa fara un sunt stanga-dreapta semnificativ.
Pacientii cu defect septal atrial de tip sinus venos sau de tip ostium secundum rareori decedeaza inainte de deceniul al cincilea de viata. in timpul deceniilor al cincilea si al saselea incidenta simptomelor progresive creste substantial, determinand adesea invaliditate severa. Tratamentul medical ar trebui sa includa tratamentul prompt al infectiilor tractului respirator, medicatia antiaritmica pentru fibrilatia atriala sau tahicardia supraventriculara si masurile uzuale pentru hipertensiune, boala coronariana sau insuficienta cardiaca ( modulul 233), daca aceste complicatii apar. Riscul de endocardita infectioasa este destul de redus daca defectul nu se complica cu insuficienta vallara sau daca nu a fost reparat recent cu un petec ( modulul 126).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor