mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile venelor
Index » Tulburari ale sistemului cardiovascular » Bolile venelor
» Varicele

Varicele







Acestea sunt ne superficiale sinuoase dilatate care sunt determinate de: structura si functia defectuoasa a vallor nelor safene, slabiciune intrinseca a peretelui nos, presiune intraluminala mare sau, rareori, fistule arterio-noase. Varicele pot fi clasificate in primare si secundare. Varicele primare au originea in sistemul superficial si apar de doua-trei ori mai frecnt la femei decat la barbati. Aproximativ jumatate dintre pacienti prezinta un istoric familial de varice. Varicele secundare sunt determinate de insuficienta noasa profunda si incompetentei nelor perforante sau de ocluzia nelor profunde care produc dilatarea nelor superficiale ce sersc drept colaterale.
Pacientii cu varicozitati noase sunt adesea preocupati de aspectul estetic al membrelor lor inferioare. Simptomele constau intr-o durere surda sau senzatie de presiune la nilul picioarelor dupa ortostatism prelungit; ea se amelioreaza prin ridicarea membrelor inferioare. Pacientul isi simte picioarele grele si uneori apare discret edem la nilul gleznei. Varicele extinse pot determina ulceratii cutanate aproape de glezna. Tromboza noasa superficiala poate fi o problema recurenta si rareori o varicozitate se rupe sau sangereaza. Inspectia membrelor inferioare in pozitie atarnand confirma de obicei prezenta varicelor.


De obicei varicele pot fi tratate cu masuri conservati. Adesea simptomele diminua atunci cand membrele inferioare sunt ridicate periodic, cand este evitat ortostatismul prelungit si cand sunt purtati ciorapi elastici de sustinere. Ciorapii compresivi externi contrabalanseaza presiunea hidrostatica din ne. Varicele mici simptomatice pot fi tratate prin sclero-terapie, in care o solutie sclerozanta este injectata in nele varicoase afectate si este aplicat un bandaj compresiv. Tratamentul chirurgical implica de obicei ligatura extinsa si denudarea nelor safene mari si mici si va fi rezervat pentru acei pacienti care prezinta simptome intense, sufera de tromboza noasa superficiala recurenta si/sau dezvolta ulceratie cutanata. Tratamentul chirurgical poate fi indicat si din moti estetice.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor