mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Hipotermia sistemica
Index » Traumatisme prin frig » Hipotermia sistemica
» Clasificare

Clasificare







Hipotermia sistemica se poate clasifica in:


1 - cronica;

2 - subacuta;


3 - acuta.

1. Hipotermia cronica - apare in urma expunerii la frig timp indelungat. Afecteaza in special populatia varstnica si copin sub un an. Meolismul varstnicilor este mai scazut si nu poate mentine constanta temperatura centrala a corpului, atunci cand temperatura mediului inconjurator scade sub 18°C. Simptomele care apar sunt: efectuarea cu dificultate a miscarii acti a membrelor, edem al fetei cu coloratia roza a tegumentelor fetei, bradi-cardie, puls slab, hipotensiune arteriala, tulburari de ritm cardiac, tulburari de constienta.
2. Hipotermia subacuta - apare la persoanele expuse la temperaturi scazute pentru perioade intermediare (12-24 ore) si la care temperatura centrala scade, sub 33°C. Semnele clinice sunt: tremu-raturi, pacientul poate fi sau nu constient, hipotensiune arteriala, tulburari de vorbire, scaderea amplitudinii si frecntei respiratiilor, aritmii cardiace, midriaza, ataxie, pierderea sensibilitatii.


3. Hipotermia acuta - apare in conditiile imersiei in apa rece, sub 21 °C, insa majoritatea cazurilor apar dupa imersie la temperaturi ale apei sub 10°C. Va rezulta o racire rapida a organismului, care nu va permite dezvoltarea unui mare dezechilibru electrolitic, asa cum se intampla in hipotermia subacuta si in cea cronica. Persoanele afectate isi pierd foarte repede mobilitatea activa, se reduce foarte mult frecnta respiratiilor, scade meolismul si au un nil scazut de constienta. La nilul extremitatilor si tegumentului se produce vasoconstrictia si centralizarea circulatiei pentru mentinerea activitatii organelor vitale (7).


Asa se explica de ce persoanele resuscitate dupa imersii de lunga durata raman fara leziuni cerebrale permanente. Deoarece la aceste persoane functiile respiratorie, renala si cardiaca se reduc foarte mult, ei pot fi declarati decedati, desi ei prezinta doar o sera, dar rersibila bradicardie.
Factorii de care depinde supravietuirea in conditiile imersiei in apa rece sunt:


- marimea corpului;

- continutul de grasime;


- timpul de expunere la frig - hainele proiecti.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Traumatisme prin frig:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai