mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


P
Index » Termeni medicali » P
» Primo-infectie tuberculoasa

Primo-infectie tuberculoasa







Primo-infectia tuberculoasa semnifica patrunderea bacilului lui Koch intr-un organism lipsit de orice infectie tuberculoasa.
Cand cea mai frecventa la copil si la adolescent, primo-infectia survine actualmente din ce in ce mai tarziu, tuberculoza intalnindu-se din ce in ce mai putin in mod permanent, iar ccinarea B.C.G. in tarile dezvoltate din punct de vedere medical fiind obligatorie.
Contaminarea este de cele mai multe ori aeriana, prin inhalarea picaturilor de sali expectorate in timpul tusei sau al stranutului unui subiect contagios, mar rar pe cale digesti sau cutaneomucoasa.
O primo-infectie se manifesta printr-o leziune pulmonara denumita sancru de primo-infectie si printr-o crestere a marimii ganglionilor mediastinului. In portiunea de plaman unde a patruns bacilul lui Koch se formeaza o leziune denumita folicul epiteloid, bogat in bacili, care se necrozeaza; intr-un al doilea timp, peretele acestei leziuni se calcifica.
In 90% din cazuri, infectia este latenta, fara alterarea starii generale, si regreseaza spontan, iar in mai putin de 10% dintre cazuri, survine la aproximativ doua luni dupa incubare un sindrom infectios moderat. Manifestarile sunt uneori mai importante: febra brusca, tulburari digestive, eritem nodos, keratoconjunctivita.
Infectia se complica uneori prin fistulizarea leziunilor la bronhii, compresia bronhiilor sau difuzia bacilului la alte organe prin sangele circulant.
In majoritatea cazurilor, testul tuberculinic pozitiv ramane singura doda a infectiei, primo-infectia regresand de la sine. Totusi, aceasta este indispensabil sa fie tratata pentru a evita evolutia ulterioara spre tuberculoza. Tratamentul face apel la administrarea pe o perioada lunga, de medicamente antituberculoase. Prevenirea consta in ccinarea B.C.G.
Sinonim - tuberculoza primara.



Articole care vorbesc despre Primo-infectie tuberculoasa


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Termeni medicali:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai