mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Socul septic
Index » Socul » Socul septic
» Monitorizarea

Monitorizarea







Monitorizarea este esentiala intrucat nevoia de lichide poate fi foarte mare la acesti pacienti. Terapia lichidiana se face la inceput sub controlul PVC si ulterior al presiunii de ocluzie a capilarului pulmonar (POCP) cu cateterul Swan-Ganz, de indata ce administrarea medicatiei inotropice devine necesara. Masurarea POCP este indicata, intrucat cresterea excesi a presarcinii poate produce o supraincarcare a ventriculului stang si exista riscul unui edem pulmonar necardiogen, data fiind permeabilitatea capilara crescuta a bolnavilor cu soc septic. Deoarece in sepsa presiunile de umplere ale ventriculului drept si stang nu se coreleaza, masurarea PVC nu furnizeaza informatii reale. Datorita soconstrictiei pulmonare din socul septic bolnavii pot prezenta lori crescute ale PVC desi sunt hipovolemici si POCP este scazuta.
Utilizarea cateterului Swan-Ganz permite determinarea debitului cardiac si estimarea rezistentei sculare periferice, iar datele obtinute fac posibila calcularea DO2, VO2 si a extractiei de oxigen. Valoarea VO2 se poate aprecia prin masurarea debitului cardiac si a diferentei arterio-venoase a continutului in oxigen. Cateterul Swan-Ganz permite inregistrarea continua a saturatiei in oxigen a sangelui venos amestecat din atriul drept (SvO2), indicator al presiunii partiale a O2 in sangele venos amestecat (PvO2). in conditiile unui debit cardiac si continut in hemoglobina constante, masurarea SvO2 face posibila aprecierea relatiei dintre DO2 si VO2. in socul septic, o loare a SvO2 < 60% (normal 60-80%) in conditiile unui DO2 normal, indica cresterea nevoii tisulare pentru oxigen.
Se apreciaza ca prin terapia volemica atingerea unei lori a POCP intre 12 si 15 mmHg trebuie considerata optima (23).




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Socul:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai