mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Tratam natural
Index » Sanatatea Familiei » Tratam natural
» Candidoza vaginala

Candidoza vaginala


Share


Produce dureri, eroziuni si o secretie vaginala verzuie urat mirositoare.

Tratament:


Pentru a combate infectia cu Candida albicons este necesar sa renuntati la toate formele de zahar, inclusiv la produsele din lapte (contin lactozA), fructele (nu si legumelE), cafeaua, alcoolul, faina alba si orzul decorticat. Consumati in schimb iaurt sau kefir, acestea contin bacterii de genul lactobaccililor care ajuta la limitarea infectiei.
La femei tratamentul este simplu constand in aplicarea in vagin de ovule antifungice si a unei creme, la nivelul vulvei, timp de 2 saptamani. Boala poate recidiva destul de frecvent, datorita reinfectarii de la un partener infectat sau a persistentei cauzelor favorizante.
La barbati se recomanda in general, aplicarea unei creme antifungice, acest tratament fiind suficient pentru vindecare.
Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: afin, busuioc, cimbru, ghiocel, levantica, marul lupului, molid, plop negru, salvie, scumpie, tataneasa, traista ciobanului, usturoi.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Afin (Vaccinum myrtyliS) 2 lingurite de frunze maruntite se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se fac spalaturi vaginale de 2 ori pe zi. Este un ceai foarte eficient.
Busuioc (Ocinum basilicuM) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Cimbru (Satureja hortensiS) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Ghiocei (Galanthus nivaliS) Se foloseste 50 g de planta (bulb, frunze si flori. Se marunteste si se pune la 3 litri de apa. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se poate folosi la spalaturi in cazul candidozei fiind foarte eficienta in cazul candidozei vaginale.
Levantica (Lavandula angustifoliA) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Marul lupului (Aristolochia clematitiS) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Molid (Picea albiS) 4 linguri de muguri maruntiti se pun la 1 litru de apa si se fierb pana scad la jumatate. Se strecoara si se fac spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Plop negru (Populus nigrA) Se poate folosi si mugurii de plop cu care se poate face ceai. Acesta are efect asemanator propolisului (mai diminuaT). Se vor pune 2 lingurite de muguri la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute. Se strecoara si se poate indulci cu miere cina nu are contra indicatii.
Salvie (Salvia officinaliS) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Scumpie (Cotinus coggygriA) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Tataneasa (Symphytum officinaliS) 2 linguri de radacina maruntita se pun la 500 ml apa si se fierb timp de 5 minute. Se strecoara si se fac 2 spalaturi pe zi.
Traista ciobanului (Capsela bursa pastoriS) 2 lingurite de planta maruntita se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot face spalaturi vaginale de 2 ori pe zi.
Usturoi (Allium sativuM) Consumati usturoi- alicina, substanta activa are proprietati antifungice si antiinfectioase.
Tratament complex. Se vor cumpara urmatoarele plante medicinale: cimbru, coada soricelului, galbenele, iasomie, pelin, rostopasca. Se va face intern tratament cu 1 lingurita de plante maruntite si puse la 250 ml apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi. Se face apoi spalatura vaginala din amestecul acesta folosind 2 linguri la fiecare 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi vaginale. Una dimineata si una seara cu irigatorul. Este unul din cele mai eficiente tratamente. Se pune suplimentar in vagin o data la 7 zile iaurt din lapte ne pasteurizat. Se pune pe un tampon de vata si se tine in functie de toleranta intre 20 minute, sau chiar toata noaptea.
Tratament simplu. Daca aveti candidoza vaginala, scurgeri, mancarimi, dureri abdominale, etc din cauza candidozei un tratament foarte simplu va scapa de acest necaz. Se pune 4 linguri de otet de mere la 1 litru de apa si se fac spalaturi vaginale de 2 ori pe zi. Intern luati 2 linguri de otet care se pun la 250 ml apa si se pune 1-2 linguri miere (dupa gusT) in asa fel ca sa se obtina o bautura racoritoare care sa va placa ca gust si sa va rezolve totodata si aceasta problema. Se pot consuma si 5-6 cani pe zi.
In toate cazurile se poate introduce cate un ovul de propolis care este introdus dupa o spalatura. Se pune apoi un tampon de vata pentru a nu pata lenjeria.

Intern- Tinctura de propolis.


Se va lua tinctura de propolis facuta de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se gaseste de vanzare la toate magazinele Apicole din tara. Aceasta este recoltata de pe suprafete mai mari de teren si este mult mai eficienta ca cea recoltata de pe suprafete mai mici de teren.
Se va lua cate 2 picaturi de tinctura la fiecare 5 kg corp. Daca aveti 50 kg atunci va trebui sa luati 20 de picaturi de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este sa se puna pe un miez de paine, se mesteca bine in gura, apoi se inghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale.
Este bine sa se ia o perioada de minimum 15 zile, se poate insa lua si ani de zile fara sa produca efecte negative in organism. Este utila fiind un antibiotic natural cu spectru mare de actiune, care se poate lua fara antibiograma. Trebuie doar sa se testeze daca nu exista alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picaturi de tinctura pe o bucata de paine si se mesteca bine in gura, dupa care se inghite. Se face acest lucru seara. Daca pana dimineata nu apar fenomene alergice inseamna ca puteti s-o luati fara teama. Este bine ca tratamentul acesta sa se faca zilnic cel putin 15 zile, fara intrerupere.
Aplicati pe zonele afectate un amestec de iaurt proaspat si cateva picaturi de ulei esential de tei, usturoi foarte diluat pentru a combate infectia, sau de galbenele, pentru calmarea mancarimilor si durerii.
Consumati iaurt cu lactobacillus acidophylus cultura bacteriana care ajuta la restaurarea florei intestinale si compenseaza efectele negative ale ciupercii asupra florei vaginale.
Imbibati tampoane periodic cu iaurt proaspat pentru a regenera flora vaginala. Se face o data la 7 zile si vindeca si eventualele leziuni care pot fi prezente.
Apa cu otet. La 1 litru de apa fiarta se adauga 3-4 linguri de otet. Cu aceasta se fac spalaturi timp de o luna. In primele 7 zile se fac de 2 ori pe zi. Se va folosi irigatorul de catre femei.
Argila- cea de la Favisan pentru candidoza vaginala. Se foloseste conform prospectului.
Acidophillus (supliment alimentaR) rezolva foarte rapid aceasta afectiune. Se poate lua de la farmacii sau de la plante medicinale.

Tinctura de usturoi.


Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.


Actiuni.
Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secretiilor bronhice, produce o scadere a colesterolului din sange (de asemenea o scadere a trigliceridelor, lipoproteinelor si fosfolipidelor sericE), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.
Extern: antibacterian, antifungic, (inhiba dezvoltarea ciupercilor patogenE), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicatii.


Intern: prevenirea si combaterea bolilor infectioase, epidemii gripale, febra tifoida (adjuvanT), difterie (adjuvanT), enterocolita, diaree, dizenterie (adjuvanT), atonie digestiva, constipatie atona, paraziti intestinali (ascarizi, oxiuri, teniE), bronsita cronica si acuta, tuse convulsiva, astm, arterioscleroza, varice, hemoroizi, hipertensiune arteriala, tahicardie, aritmie cardiaca (palpitatiI), astenie, slabiciune generala, dezechilibre endocrine, candidoza bucala si a cailor respiratorii, hipercolesterolemie, guta, reumatism, afectiuni renale, retentie urinara, litiaza renala urica, edeme ale gambelor, pletora, parodontoza.
Extern: plagi infectate, scabie, negi, bataturi, nevralgii, intepaturi de insecte, cresterea parului, reumatism, incheieturi umflate si dureroase, raguseala, guturai, tuse, afte, infectii bucale cu candida, candidoza vaginala.
Precautii: administrarea interna poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrica sau hepatica stari neplacute cum ar fi: senzatie de voma, inapetenta temporara, indigestie.
Contraindicatii: nu se administreaza intern persoanelor cu cataruri gastrice si intestinale, in simptomele congestive pulmonare (tuse seaca, tuse sangvinolenta, stari febrilE), deoarece accentueaza starea iritativa. Nu se da mamelor care alapteaza- transmite mirosul si gustul de usturoi.
Dermogent.
Preparat pentru tratarea afectiunilor pielii- Uz extern.
Produs de Dacia Plant Sebes.
Este o solutie pentru uz extern cu efecte cicatrizante, antiinfectioase si regenerative epiteliale extrem de puternice. Remarcabil la acest produs este spectrul antimicrobian foarte larg. Dermogentul inhiba dezvoltarea sau chiar distruge ciupercile patogene, protozoarele, bacteriile si anumiti virusi. Este ideal ca remediu de prim ajutor in tratarea ranilor si arsurilor de gravitate mica si medie, dar si pentru a grabi vindecarea interventiilor chirurgicale, pentru a eradica infectiile persistente, a inchide plagile greu vindecabile.
Actiuni: antiseptic al pielii foarte puternic si cu spectru larg, antiseptic bucal si faringian, antiseptic genital, antiinflamator puternic, antitumoral, astringent, calmant pentru piele, cicatrizant rapid, favorizeaza cicatrizarea estetica, mareste viteza de regenerare a pielii si a mucoaselor.
Indicatii: rani (taieturi, zgarieturi, impunsaturi, muscaturI), rani infectate, pentru grabirea vindecarii interventiilor chirurgicale, preantampinarea infectiilor, intepaturi de insecte, afte, gingivita, acnee, hemoroizi, varice, tromboflebita, anexita, eczeme infectioase, eruptii cutanate, tumori exteriorizate, cicatrici cheloide, tricomoniaza, candida.
Precautii si contraindicatii: Nu se fac aplicatii pe rani deschise, pe tesuturi sau mucoase iritate, mai ales cu tinctura ne diluata, deoarece pot apare dureri, senzatii de arsura puternica, etc.



Se face tratament si pentru cresterea imunitatii.





Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor