mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Remedii naturale
Index » Sanatatea familiei » Sfaturi pentru o viata sanatoasa » Remedii naturale
» S-a descoperit izvorul tineretii - exercitiul fizic

S-a descoperit izvorul tineretii - exercitiul fizic







Legendarul izvor al tineretii ii momea pe aventurierii antichitatii la o ata de cautari zadarnice. Cu timpul, acesta a devenit simbolul unui s imposibil. Aceasta a fost insa ieri. Astazi, stiinta pare capabila sa puna la dispozitia oricui cel putin o parte a acestui s.

Ce vreti sa spuneti?In vreme ce exploratorii cautau izvorul ascuns care era capabil sa ofere tinerete vesnica, multi oameni mureau de tineri ca urmare a bolilor infectioase. Astazi, gratie igienei si a celorlalte masuri sanitare, precum si a dezvoltarii vaccinurilor si a descoperirii antibioticelor, multe dintre aceste boli au fost eliminate. Linia frontului s-a deplasat acum pe teritoriul bolilor degenerative. Acestea sunt maladiile care ne jefuiesc de energie, ne invalideaza inainte de vreme si ne ucid incetul cu incetul.
Vestea cea buna este insa ca ne putem bucura de mai multa talitate, de o sanatate mai buna si de o ata mai lunga, facand apel la beneficiile exercitiului fizic regulat, activ.



Vreti sa spuneti ca solutia este EXERCITIUL FIZIC? Poate el sa faca toate acestea?
Aruncati o prire asupra faptelor. Zicala: Tot ce nu folosesti pierzi\" nu se aplica numai in dreptul muschilor si oaselor, ci si al inimii, plamanilor, creierului, vaselor de sange, articulatiilor si oricarei alte parti a organismului. Sedentarismul este calea cea mai scurta catre moartea prematura. Inactitatea ne ucide, literalmente. Mostenirea genetica de foarte buna calitate ii ajuta pe unii sa supraetuiasca, in ciuda unor situatii extrem de nefavorabile. insa lucrul care ne intereseaza astazi cel mai mult nu este cum sa traim mai mult. Oamenii cauta mai multa energie, o sanatate mai buna, sens si calitate a etii si abia dupa aceea se gandesc cum sa-si prelungeasca ata.

Bine, dar cum nepoate ajuta exercitiul fizic sa traim mai mult si


mai bine?

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale exercitiului


fizic regulat:

» Te ajuta sa te simti mai bine. Viata dene mai amuzanta, iar culmea\" de buna dispozitie pe care o ajungi prin exercitiul fizic nu se continua cu o prapastie, ca in cazul drogurilor. Mai mult, hormonii responsabili de aceasta stare de buna-dispozitie ce urmeaza exercitiului fizic s-au dovedit a fi promotori puternici ai sanatatii.
» intareste inima. Lucrul acesta este important intr-o cultura in care fiecare a doua persoana moare ca urmare a unei boli de inima sau vasculare.
» Scade tensiunea arteriala si pulsul de repaus, protejand astfel inima si vasele sangne.
» Scade nivelul LDL-colesterolului sangn si deseori creste nivelul HDL-colesterolului, reducand si pe aceasta cale riscul cardiac si vascular. (LDL este un compus care transporta colesterolul si care este daunator, in timp ce HDL este benefic.)
» intareste oasele, ajutand la fixarea calciului si a altor minerale. Persoanele sedentare trecute de cincizeci de ani pierd din ce in ce mai mult calciu si masa osoasa.
» Combate depresia. Exercitiul in aer liber este unul dintre instrumentele cele mai valoroase, capabile sa inlature aceasta maladie obisnuita (comuna) si adeseori invalidanta.
» inlatura anxietatea si stresul. in conditiile presante ale societatii grabite in care traim, actitatea fizica sporita se dovedeste a fi unul dintre cele mai eficiente antidoturi.
» Sporeste goarea st eficienta in toate domeniile etii.
» Ajuta la mentinerea unei greutati corporale ideale prin dezvoltarea musculaturii si arderea grasimii. Exercitiul fizic moderat scade pofta de mancare prin cresterea temporara a nivelului zaharului sangn.


» imbunatateste circulatia, ajutand astfel ia ndecarea zonelor lezate ale organismului, si limpezeste mintea. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bune somnifere.

Despre cefei de exercitiu fizic vorbiti? Pentru ca nu oricine poate alerga la maraton!
Puteti beneficia de fiecare dintre aceste efecte, practicand simplul, aparent banalul mers pe jos. Acesta este exercitiul fizic ideal. Este ieftin, sigur si aproape oricine il poate practica. Si pe deasupra este si placut. Va puteti alege teza dorita si va puteti opri oricand doriti. Pe masura ce forma va creste, puteti Creste treptat si teza, si durata mersului.
Alte variante bune de exercitiu fizic sunt inotul, ciclismul, gradinaritul si actitatea in jurul casei. La fel de utile sunt si jocurile cu mingea, cu conditia sa nu se cultive spiritul de competitie. Pentru cei mai tari, jogging-ul (alergatul), urcatul scarilor, escaladarea muntilor, schiul alpin si chiar saritul cu coarda pot constitui variante foarte potrite. Atunci cand conditiile meteo nu permit exercitiul in aer liber, acesta poate fi facut si in camera (alergatul pe loc este o alternativa foarte buna) sau in sali de sport, in care se pot executa exercitii variate. Pentru cei care au posibilitate, investitia in aparatele speciale pentru exercitii fizice este o alegere foarte inteleapta.
Pentru a fi eficient, exercitiul fizic activ (aerobic) trebuie sa fie executat intr-un ritm oi si sa dureze cel putin 15-20 de minute fara intrerupere. Aceasta este o tinta pe care cei mai multi oameni o pot atinge. Beneficii maxime se obtin insa adoptand un program zilnic de exercitii fizice active, care sa dureze 30-40 de minute. Pentru cei care au probleme cu excesul ponderal, durata exercitiilor trebuie crescuta la o ora pe zi. Daca doriti, puteti imparti ora aceasta in doua sau trei sedinte.

Este adevarat ca, pentru ca exercitiul sa fie eficient, este necesara atingerea unui anumit nivel al pulsului in timpul lui?
Exista programe speciale de exercitii fizice pentru scopuri speciale. Conceptul pulsului de antrenament\" este util in special pentru metodele de reabilitare cardiaca, prin care se urmareste intarirea inimii. Insa chiar si actitatea fizica moderata, cum ar fi mersul pe jos in pas oi, imbunatateste forma fizica si scade riscul de atac de cord cu pana la 30%. Fiecare pas conteaza.


Dar eu urasc exercitiul fizic. Este atat de plictisitor

Toti facem o multime de lucruri plictisitoare in fiecare zi - ne spalam pe dinti, facem curatenie prin casa, spalam masina, mergem la serciu, spalam vasele si multe altele. insa suntem dispusi sa le facem pentru ca ne gandim la rasplata: dinti frumosi si sanatosi, casa atragatoare, masina curata, salariu intreg. Dupa un timp, aceste actitati den o rutina, constituind o parte acceptata a etii de


fiecare zi.

Considerati exercitiul fizic pur si simplu ca inca o actitate regulata, de rutina. Atunci beneficiile obtinute vor dura o ata intreaga.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024