mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Sfaturi pentru o viata sanatoasa
Index » Sanatatea familiei » Sfaturi pentru o viata sanatoasa
» Cauzele insomniei

Cauzele insomniei






Un important numar de persoane se g de insomnie si uneori consulta medicul pentru aceasta. Alteori se trateaza din proprie initiativa, devenind consumatori de diverse tipuri de somnifere. Insomnia nu reprezinta un diagnostic, ci este pur si simplu un simptom, un semnal ca ceva nu este in ordine.
Cauzele insomniei sunt diverse. Lasam deoparte situatiile in care cel in cauza nu poate dormi din cauza unor dureri puternice, a unor palpitatii sau a senzatiei de lipsa de aer, de sufocare, asa cum se intampla in bolile de inima. Insomnia simpla este aparent fara cauza. Ea poate fi de mai multe tipuri: unii bolnavi se g ca nu pot adormi seara, altii ca adorm, dar se trezesc in cursul noptii, iar altii ca se trezesc prea devreme, fara a se fi odihnit indeajuns. Exista si situatii de exceptie, in care somnul s-a pierdut cu totul, ca, de pilda, dupa traumatisme craniene sau traume psihice extreme. Acesti oameni isi petrec noptile odih-nindu-se in fotoliu, ascultand o muzica in surdina sau pur si simplu stand cu ochii deschisi si lasandu-si gandurile libere.
In multe cazuri insomnia de care se ge bolnavul este falsa, situatie pe care o intalnim relativ frecvent la oamenii mai in varsta. Se stie ca, in copilarie, mai ales la varsta foarte joasa, neia de somn este in mod fiziologic mai mare.

Invers se petrec lucrurile la varste mai inaintate, unde un somn de 6 ore si chiar mai putin, noaptea, este absolut suficient. De regula insa, oamenii mai in varsta care se g de insomnii atipesc de repetate ori in timpul zilei, astfel incat durata de somn pe 24 ore este chiar mai mare. in astfel de cazuri este rba mai curand de o lipsa de activitate si de preocupare, de plictiseala, cand omul ar dori mai degraba sa doarma. Insomnia reala poate fi expresia unor boli psihice, cum ar fi depresia, boli care beneficiaza de un tratament adecvat. Cauza cea mai comuna a insomniei o reprezinta stresul ' omul nu poate adormi din cauza grijilor, a necazurilor, a tensiunii nerase, a supararii. Putem chiar aprecia cat de mare este supararea cuiva si cat de rezistent este el in fata nenorocirii intrebandu-l cum doarme. Daca are parte de un somn odihnitor inseamna ca este bine, va reusi sa depaseasca acest moment greu. in caz contrar, inseamna ca omul are neie de ajutor.




Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  SectiuniSanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024