mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Dovezi convingatoare

Dovezi convingatoare







Un nou studiu intreprins de psihologii de la University of Dundee din Scotia aduce do de nefagaduit ca tipurile de lapte praf care contin DHA si AA (acid arahidonic) maresc inteligenta nou-nascufi-lor. Dr. Pefer Willotts si colegii lui au studiat 44 de copii in rsta de zece luni, care fusesera hraniti cu doua tipuri diferite de lapte praf pe parcursul primelor patru luni de viata. Jumatate dintre ei au primit un lapte praf lipsit de grasimile cerebrale adecte, in timp ce cealalta jumatate au fost hraniti cu acizi grasi cu lant lung AA si DHA. Ideea a fost sa se observe capacitatea de rezolre a problemelor prin filmare si sa se aprecieze apoi felul in care un copil parcurge constient trei etape pentru a gasi o jucarie ascunsa.
Indubiil, copin hraniti cu laptele praf fortificat cu acizi grasi s-au dovedit mai isteti in indeplinirea sarcinii. De fapt, numarul copiilor care au rezolt problema si au descoperit jucaria ascunsa a fost de trei ori mai mare in randul celor hraniti cu lapte praf fortificat. Aceasta inseamna ca bebelusii hraniti cu astfel de lapte praf fortificat au memorie mai buna, o mai mare capacitate de concetrare a atentiei, ceea ce le permite sa faca uri si sa le puna in practica. Cercetatorii spun ca o capacitate mar mare de rezolre a problemelor la aceasta rsta se traduce mai tarziu in viata printr-un IQ superior.


Explicatia cea mai plauzibila pentru inteligenta si performatele acestor copii consta in faptul ca acumularea de acizi grasi cu lant lung in membranele celulelor din sistemul nervos central duce la cresterea vitezei de procesare a informatiei, ceea ce sporeste eficacitatea creierului si il ajuta pe copil sa faca un si sa-l execute mai rapid, inainte ca atentia sa-i fie distrasa si sa uite ce scop urmarea. Mai taziu in viata, acizii grasi cu lant lung accelereaza maturizarea structurilor celulelor din cortexul prefrontal ' centrul istetimii ' care este necesar pentru concentrarea atentiei si gandire.
IDEEA DE BAZA,: Indiferent care ar fi mecanismul, in final bebelusii hraniti cu grasimi pentru creier in primele patru luni de viata s-au dovedit mai inteligenti dupa alte sase luni.
Pentru a se bucura de o vedere buna in viata, bebelusii au nevoie de DHA si AA din laptele mamei sau din lapte praf fortificat, dupa cum sustin cercetatorii de la Fundatia Retina si de la Centrul Medical South-western al University of Texas din Dallas. Intr-un test efectuat la rsta de trei ani, 93% dintre subiectii hraniti la san au avut rezultate perfecte la recunoasterea vizuala, fata de numai 61% dintre cei hraniti cu lapte praf pe baza de lapte de ca. Mai tarziu, bebelusii hraniti cu lapte praf fortificat cu DHA in primele 1 7 luni de viata au prezentat la rsta de un an o acuitate vizuala mai buna decat cei hraniti cu lapte praf standard. Copin care au primit DHA au zut mai bine echilentul unei linii pe o diagrama standard pentru ochi.


Autorul Dennis R. Hoffman sustine ca din aceasta putem intelege ca adaosul de DHA sau impreuna cu AA date in perioada potrivita de la inceputul dezvoltarii copilului induce schimbari pe termen lung in structura neurala de baza necesara pentru dezvoltarea optima a creierului si ochiului uman\".
FAPT ALARMANT: Peste 70% din cei patru milioane de copii care se nasc anual in Statele Unite sunt hraniti in principal cu lapte praf pana la rsta de trei luni.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai