mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Creierul dislexic

Creierul dislexic







Imaginile cerebrale obtinute prin spectroscopie cu rezonanta magnetica arata ca creierele persoanelor cu dislexie nu descompun acizii grasi pentru a-i incorpora in membranele lor neuronale asa cum fac cele ale oamenilor normali. Acest meolism anormal ii poate face vulnerabili la dislexie. Pe scurt, se pare ca exista o baza biologica pentru dislexie. Unele cazuri studiate la autopsie au aratat anomalii microscopice larg raspandite in organizarea neuronala a creierelor afectate de dislexie, datorate probabil unei dezvoltari prenatale anormale. Un studiu intreprins de dr. Richardson de la Oxford a aratat semne de meolism anormal al acizilor grasi in creierele a noua din doisprezece adulti cu dislexie. Cercetarea sugereaza ca suferinzii de dislexie au probleme cu sintetizarea si asimilarea acizilor grasi omega-3 in celulele cerebrale; astfel, acestia au nevoie de mai multe grasimi omega-3 decat altii.
Ce este dislexia? Dificultati in a invata sa scrii, sa citesti, in pofida abilitatilor generale adecvate de invatare si a motivatiei corespunzatoare. Ea afecteaza aproximativ 5% din populatie, mai ales cea de sex masculin.
Dr. Stordy declara ca dislexia si tulburarea cu deficit de atentie pot fi destul de asemanatoare si se suprapun\" sau surn la aceiasi indizi in 30-40% din cazuri. In opinia ei, ambele par sa raspunda pozitiv la suplimentele de untura de peste, confirmand o cauza comuna.
Pestele este hrana creierului. Este valabil in ce priveste intelectul, dispozitia si depresia, concentrarea si atentia. Si este valabil pe tot parcursul etii ' de la doi ani inaintea conceptiei, pana la batranete.\"
Dr. Jacqueline Stordy, nutritionist si cercetator britanic.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai