mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Concluzii - metodele terapeutice mora

Concluzii - metodele terapeutice mora







La jumatatea secolului al XVII-lea, Dean Wren facea experimente cu ninul unui sarpe in agonie. Astfel a descoperit ca, injectand cantitati infime din acest nin persoanelor afectate de otrava, acestea sunt salvate. El a adnotat aceasta descoperire neobisnuita in subsolul sectiunilor sale, marcand astfel descoperirea, cu 150 de ani mai devreme, a metodei prenti prin vaccinare. Un lucru demn de a fi incercat", scria el in lucrarea sa Regreil este faptul ca nimeni nu s-a gandit sa incerce acest antidot, iar ca urmare, un numar impresionant de persoane au fost rapuse de marea ciuma care a izbucnit cateva decenii mai tarziu, ignorand acest mecanism pus la dispozitie de natura si care ar fi putut evita dezastrul.
Dole acumulate de-a lungul timpului, pe care le-am trecut in revista pe tot cuprinsul acestei carti, ne conduc in mod ineviil spre concluzia ca intre creierul pe care il poseda un organism viu si celulele acestuia se sileste o legatura de comunicare electromagnetica, in cadrul acestui sistem creierul actionand ca transmitator central de coordonare, iar celulele individuale ca aparat de emisie-receptie local.


Mecanismul local se afla in interiorul cromozomilor: amplitudinea si lungimea de unda specifice moleculei ADN sunt codificate individual pentru fiecare organism prin secnta puntilor de hidrogen care fac legatura intre bazele pereche pirinice si pirimidinice, si de legaturile de hidrogen care mentin spirala dubla in pozitia corecta.

Cum fiecare macromolecula ADN detine o copie a codului genetic si are capacitatea de a transmite informatia inteligenta spre intregul organism, ea poate comunica cu oricare dintre celelalte celule, conform principiului rezonantei electronice, iar energia necesara transmiterii informatiei provine probabil de la mitocondriile acelei celule care initiaza transmisia. Receptionarea semnalelor nu presupune un consum de energie atata vreme cat intra in joc rezonanta. Energia este furnizata de insasi sursa transmitatoare.
Mecanismul central se afla in sistemul limbic si in creierul propriu-zis sau creierul mare. in timp ce cerebelul si functiile cerebrale fundamentale care sunt situate in timentul inferior al neurocraniului joaca rolul de sistem de control si coordonare a sistemului nervos central si periferic, mecanismul central actioneaza nu numai ca un aparat de emisie-receptie bipolar pus la dispozitia organismului din care face parte - punct de dere sustinut de dispunerea anatomica a celor doua emisfere cerebrale inlite intr-o scoarta (sau cortex cerebral), conectate prin filamente (corpul calos), locul celor mai complexe functii de relatie, traficul de informatie fiind asigurat de cateva instrumente complexe (sistemul limbic, talamusul, hipotalamusul, glanda pineala etc.) - insa acest sistem poate fi afectat de radiatiile de camp electromagnetic pronind din mediul ambiant, unele dintre acestea reusind chiar un transfer de inteligenta asupra acestei structuri.

Din aria preocuparilor noastre nu au facut parte si studierea capacitatii cerebrale de a transmite informatie sau mesaje inteligente extracorporal ( ref. 8, 184, 193, 223, 224, 240 etc).
Ca o consecinta a existentei acestui sistem de telecomunicatie cu doua cai, agentii mutageni sau invaziile noci la nil celular pot exercita certe influente la nil cerebral si inrs, orice anomalie in functionarea creierului, cum ar fi tumorile, matricele de stres, interntiile noci prin agenti chimici, mecanici sau electromagnetici, va slabi emisiile radiatiilor de coordonare initiate de creier, conducand la dereglarea celulelor.
Asa-numitul efect de fantoma al frunzei", evidentiat prin fotografierea Kirlian, nu este decat o manifestare a lungimilor de unda induse local de celulele incinate a caror activitate energetica este inca stimulata de propriile mitocondrii: aceste radiatii se vor stinge dupa disparitia sau moartea celulei, deci din momentul in care mitocondriile inceteaza sa le mai alimenteze cu energie, radiatiile putand actiona astfel ca indicator de forta nutritiva, semnal de instalare a unei infectii virale sau semnal de alarma a unei vatamari chimice sau mecanice intracelulare. In prezent, este posibila atat evidentierea prin fotografiere a acestor tipuri de leziuni induse de dirsi factori - metoda de diagnosticare este practicata in mod curent de unii cercetatori - cat si analizarea formelor multiple de unda prin intermediul unor aparate complexe, avansate, cum sunt instrumentele pe care noi insine le-am pus la punct, metodele terapeutice MORA si altele.

Dole experimentale atesta faptul ca aceste emisii de radiatii morfogenetice provin din spectrul radiatiei ultraviolete. Prin urmare, consideram ca, dupa analizarea lungimilor de unda complexe si unice ale unui organism dat, este posibila reamplificarea si retransmiterea acelei lungimi de unda specifice catre zonele cu activitate aberanta - care poate fi de asemenea detectata instrumental - efectul acestei operatiuni fiind reducerea la normal a activitatii de camp organic. Folosind principiul rezonantei si al inaltei tensiuni pulsatorii, se pot induce lungimi de unda corectoare asupra organismului, care vor actiona direct la nilul tesuturilor interne prin armonicele pe care le genereaza. Nu este vorba de un simplu fenomen pelicular sau superficial, cum se intampla in cazul sarcomului.
Exista o multitudine de exemple care sustin teoria noastra, acestea referindu-se nu numai la viata organica, incluzand asadar virusi, bacterii, forme de viata organica, te, insecte, animale, primate si om, insa detinem probe ca formele anorganice detin o capacitate sau functie radioactiva similara si ca ele isi pot anunta caracteristicile la distanta, si anume pe cale electromagnetica.
Ipoteza pe care am expus-o in inile acestei carti se numeste Ipoteza campului de radiatie morfogenetica."

O modesta selectie a cazurilor in care actioneaza acest mecanism ar putea cuprinde actiunea masei cerebrale, in urma careia capacitatile corticale sunt transferate, ca urmare a unor leziuni, altor portiuni de pe cortex; evolutia naturala si remisia unor boli provocate de stres ca psoriazisul, astmul si eczemele; instalarea locala a unor disfunctii celulare ca sarcomul lui Kaposi si intregul spectru al anomaliilor neoplazice (tipuri de cancer); artrita; bolile de mutatie de punct ca fenilcetonuria sau scleroza in placi; si invadarea organismului de catre semnale noci retransmise aberant de creier, aici intrand toata gama deficientelor imunitare printre care se numara si SIDA, o boala care ameninta sa decimeze populatia umana.
Unele boli neoplazice par a se datora formarii unor inlisuri de protectie autoimune in jurul celulelor care fie distorsioneaza, fie impiedica transmiterea sau receptionarea semnalelor relevante la nil intercelular.


Aspectele legate de prezenta si influenta cablurilor de inalta tensiune, a radiatiei electromagnetice ionizante sau capacitatea unor persoane cu imt de cristalin artificial din plastic de a percepe radiatiile ultraviolete care provin de la tesuturile organice, sunt numai cateva exemple in care se poate remarca faptul ca sistemul cerebral este ^afectat de radiatiile electromagnetice din mediul inconjurator.

in astfel de cazuri, s-a putut inregistra instalarea unor stari de confuzie, de depresie psihica, pierderea functiilor cerebrale si disfunctie celulara. Pacientii injectati cu interferon sufera o. intrerupere a functiilor cerebrale superioare, ceea ce constituie o rificare a ipotezei pe care am definit-o, conform careia sistemul organic este un sistem de comunicare pe doua cai care functioneaza intre creier si celulele organismului respectiv.
Prin prisma ipotezei pe care am emis-o, virusul SIDA poate fi explicat ca o disfunctie celulara cerebrovirala in care virusul a capturat mecanismul prin intermediul caruia creierul transmite informatia catre celule, provocand astfel o usoara modificare a lungimii de unda proprii unui organism si inducand in final o disfunctie la nilul celulelor T4. Aceasta situatie creeaza conditii propice contractarii bolilor conjuncturale.
Ce am de facut?
Ca si medicina conntionala, industria farmaceutica din intreaga lume trece printr-un moment de criza. Vechiul sistem in care doctorul familiei nea la capataiul bolnavului pentru a-i alina suferinta a fost inlocuit de salile de asteptare intesate de bolnavi care se prezinta la medic mai mult pentru afectiuni psihice decat fizice, solicitand calmante sau energizante, medicamentele putand aa in final un efect mai degraba nociv decat curativ.

In timp ce presiunea cererii devine tot mai mare, iar structurile din serviciile publice de sanatate, asaltate de bolnavi, sunt depasife nemaiputand face fata din lipsa de fonduri, marile conglomerate farmaceutice isi extind tentaculele pe international si, animate numai de ideea obtinerii de profit instesc milioane in cercetare si in dezvoltarea unor noi linii de produs cu care pot apoi tine in sah autoritatile din domeniul sanitar pretinzand preturi fabuloase pentru medicamente si mentinandu-si in acest mod structurile intacte.
Mai devreme sau mai tarziu, insa, acest sistem trebuie sa se schimbe.
Distribuirea generalizata de tranchilizante, antibiotice si narcotice populatiei umane, de ingrasaminte chimice telor si culturilor de cereale si de insecticide daunatorilor, nu face decat sa creeze tensiuni inutile si va conduce probabil in timp la distrugerea celor trei forme principale de viata care contribuie la mentinerea echilibrului natural etar. Gandacul de Colorado a invatat sa supravietuiasca. Gospodina hartuita si mare consumatoare de valium, sau executivul care, stresat de munca sa, este obligat sa ia tranchilizante pentru a se linisti, au ajuns deja dependenti de medicamente. Solul mustind de NKP a denit auto-distructiv. Ca sa nu mai amintim faptul ca ploaia este saturata de acizi.

Nu este de mirare in acest context atitudinea persoanelor responsabile care incearca sa traga semnalul de alarma, militand in favoarea metodelor medicale alternati nedaunatoare, a consumului de legume cultivate cu ingrasaminte organice naturale, a consumului de alimente in stare naturala, cu proprietati nutriti intacte. Din nefericire, asistam la o revolutie a disperarii, care tocmai de aceea ajunge de cele mai multe ori in impas, sau risca sa fie confiscata de sarlatani.
sectiunea pe care ati parcurs-o reprezinta o invitatie deschisa la descoperirea unor solutii stiintifice, insa mai putin agresi, a problemei nutritiei si a terapiei bolilor. Noi propunem in fapt o personalizare a tratamentului, care ar trebui adaptata trasaturilor definitorii ale fiecarui organism individual, pornind de la ideea ca fiecare individ este unic si ca el s-ar putea sa nu reactioneze intotdeauna favorabil la farmacologia generalizata. Recunoastem necesitatea de a aborda organismul ca un tot unitar, fie ca este vorba de om, ta, animal sau insecta, dar in contextul relatiei sale cu mediul ambiant. Evitam de aceea abordarea simptomatica a bolii. Consideram ca nu este recomandabila tratarea unui simptom localizat daca scopul urmarit este cel de a furniza un produs de consum si de a monopoliza consumul continuu al acelui produs, pentru ca metoda nu va satisface in final nevoia bolnavului de a se vindeca.

Mecanismele despre care am vorbit in aceasta sectiune nu sunt noi, ele au existat dintotdeauna: legile fizicii nu se schimba, iar cele biologice, foarte lent. Totusi, propunerea noastra alternativa nu exclude descoperirile facute in prezent, insa mentine speranta ca pornind din acest punct, vom asista la nasterea medicinei electronice a secolului al XXI-lea. Omul modern ignora, din pacate de prea mult timp, aceste posibilitati miraculoase care i-au fost puse la dispozitie. Orice amanare in adoptarea acestor noi modalitati terapeutice ar putea expune mari segmente de populatie riscului de a contracta boli oribile care nu pot fi inca stapanite cu mijloacele farmaceutice conntionale, dar a caror ideologie incepe sa isi piarda din putere.
Consideram asadar ca noi am descoperit un lucru demn de a fi incercat.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai