mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sanatatea creierului
Index » Sanatatea familiei » Sanatatea creierului
» Colina - arhitectul memoriei

Colina - arhitectul memoriei







Colina, un aminoacid, poote proteja creierul pe tot parcursul etii ' de la stadiul de embrion pana la batranete. Infr-adevar, daca o mama consuma suficienta colina pentru a satura creierul fetusului, copilul ei poate sa se bucure de un intelect superior si chiar sa nu-si faca griji pentru pierderea memoriei la batranete. Este o noua descoperire remarcabila facuta in laboratoarele cu animale, desi nu au fost inca intreprinse studii umane.
Ce au aflat cercetatorii este fenomenal: colina administrafa femelelor de cobai in perioada de gestatie si-a pus o amprenta permanenta asupra creierului fetal ' dictand celulelor cum sa se organizeze pentru a modela si interconecta creierul, in esenta cladind o capacitate suplimentara a memoriei\", ce dureaza toata ata. Intr-o serie de experimente, oamenii de stiinta de la Centrul Medical al Duke University au hranit femelele gestanfe de cobai cu cantitati normale de colina, cantitati suplimentare de colina sau cu o alimentatie lipsita de colina si au studiat apoi functionarea mintala si creierele puilor.In mod clar, cobaii care au primit cantitati mari de colina in stadiul de fetus au prezentat creiere net superioare; ca pui si ca adulti au manifestat memorie si capacitate de invatare mai bune. intr-adevar, analizele postmortem au aratat circuite cerebrale extrem de eficiente in transmiterea mesajelor. Neuronii din hipotalamus, centrul cerebral de prelucrare a memoriei, reactionau imediat la cel mai mic stimul electric, indicand disponibilitatea creierelor de a invata rapid. Oricat de incredibil ar parea, suplimentarea unei singure substante nutritive, colina, a permis naturii sa compuna un creier de o calitate extraordinara.
Pe de alta parte, cobaii privati de colina in ute-ro au prezentat creiere lente si probleme de memorie in ata adulta.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai