mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente
Index » Sanatatea familiei » Planning familial » Tratamente
» Hernia diafragmatica

Hernia diafragmatica







Hernia diafragmatica presupune o protruziune a unei parti a stomacului in cavitatea toracica, prin diafragma. O slabiciune a diafragmei, care nu inconjoara bine esofagul, lasa un spatiu suficient pentru ca o parte din stomac sa alunece prin acesta, in sus. Aceasta slabiciune este adesea cauzata de o presiune crescuta in cavitatea abdominala. Obezitatea, graviditatea, tumorile, imbracamintea stramta, ridicarea de greutati mari, tusea, obiceiul de a manca fara masura si efortul de a elimina scaune dificile, toate acestea sunt cunoscute ca factori ce duc la cresterea presiunii intra-abdominale. Alti factori sunt batranetea, lipsa de exercitiu, alimentatia saraca, raniri si perioadele lungi petrecute in pat cum ar fi, spre exemplu, in cazul unei boli prelungite.
Hernia diafragmatica este cea mai intalnita anomalie structurala a tractului gastro-intestinal superior si multi oameni nici nu-si dau seama ca au aceasta afectiune. Unele studii sugereaza ca se poate demonstra prin radiografie ca 20% din adultii americani au hernie diafragmatica (225).



Arsurile" constituie probabil cel mai comun simptom si se datoreaza iritatiei esofagului de catre acizii secretati de stomac. De asemenea, sunt comune simptomele de greutate la inghitire si intoarcerea brusca a materiei din stomac. Materia de care am amintit are adesea un gust iute (acid), acru sau amar. Mai poate exista senzatia ca avem un nod mare in gat sau ca mancarea ne-a ramas in gat. Dupa mai mult timp aceasta poate duce la esofagita cronica, odata cu dificultatea pronuntata de a inghiti si stricturi ale esofagului. Hernia diafragmatica are la femei o incidenta de patru ori mai mare ca la barbati, probabil din pricina imbracamintei stramte. Aceasta apare cel mai adesea in grupul de rsta de 40-70 ani (224).
TRATAMENT
1. Evitati constipatia prin folosirea unei largi rietati de cereale nedecorticate, fructe si legume. Evitati toate elementele rafinate, inclusiv produsele din faina alba si zahar. Poate fi necesar sa adaugati una pana la trei linguri de tarata in dieta zilnica.


2. Beti sase pana la opt pahare de apa pe zi.

3. Evitati supraalimentatia.
4. Un program zilnic de doua mese (mic dejun si pranz) este mai bun decat cel de trei mese; daca veti lua totusi cina, aceasta sa fie usoara (fructe si cereale) si cu cate (doua'trei) ore inainte de culcare. Cand ne asezam, mancarea tinde sa se reverse din stomac, inapoi in gat. S-ar putea ca singurul tratament bun impotri arsurilor sa fie renuntarea la cina.
5. Pacientii supraponderali trebuie sa-si reduca greutatea pana la normal sau usor sub normal.
6. Evitati articolele de imbracaminte ca: braiele, cingatorile, corsetele, centurile.
7. Daca o persoana se simte neconforil in timpul noptii, poate fi de folos ridicarea capului patului cu 9 pana la 18 cm.
8. Folosirea sucului sau gelului de aloe, 60 grame din doua in doua ore, dupa nevoie, poate usura mult arsurile.
9. Exercitiul fizic zilnic, in aer liber, ajuta la pastrarea unui bun tonus muscular si preveni constipatia. Mersul pe jos si gradinaritul sunt exercitii excelente. Dupa mese evitati exercitiile obositoare.



10. Imediat dupa masa, evitati ridicarea unor greutati mari, sfortarile sau aplecarile (indoirea de la mijloc).
11. Stresul provoaca uneori simptomele si trebuie evitat (224>. Exercitiul fizic neutralizeaza stresul.
12. Alimentatia sa se faca dupa un program regulat pentru a ingadui stomacului sa se goleasca pana la urmatoarea masa. Nu mancati nimic intre mese intrucat aceasta intarzie golirea stomacului.
13. Capatul de jos al esofagului are in mod normal o zona numita sfincterul esofagian, care actioneaza ca o bariera pentru a opri refluxul (intoarcerea) alimentelor si acizilor iritanti din stomac in esofag. Este cunoscut faptul ca unele alimente, medicamente si tutunul (fie mestecat, fie fumat) fac ca presiunea sfincterului esofagian sa scada si cu aceasta sa ajute refluxul acid din stomac in esofag, provocand astfel cunoscutele arsuri. Substantele daunatoare includ metilxantinele (pe care le gasim in cafea si
ciocolata), alcoolul, fructele citrice, mancarurile condimentate, rosiile, tutunul, peppermint (izma, menta piparata) si spermint (un fel de izma, mentha spicata).

Evitati-le. Cafeaua este deosebit de daunatoare, deoarece presiunea sfincterului esofagian scade in primele 30-45 minute dupa consumul de cafea; intrucat productia acida din stomac atinge un punct maxim ' din pricina efectului stimulativ al cafelei ' in aceeasi perioada de timp, refluxul si deci arsurile pot fi adesea grave (226). Laptele nedegresat produce si el scaderi semnificative ale presiunii sfincterului esofagian (227). 14. Tutunul este un paralizant atat de puternic al sfincterului esofagian inferior incat un singur fum de tigara poate cobori presiunea sfincterului la zero. Continutul stomacului se poate atunci rersa fara nici o piedica in esofag, producand binecunoscutele arsuri ale fumatorului". Nu numai ca tutunul poate agra hernia diafragmatica, dar poate produce toate simptomele acestei tulburari unor persoane care nici macar nu au hernie. Singurul remediu este incetarea fumatului.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024