mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Tratarea afectiunilor pielii cu plante si derivate ale lor
» Cheilita

Cheilita







Este o inflamare a marginii rosii a mucoasei si pielii buzelor, cu evolutie acuta si cronica. Insolatia, frigul, excitantii chimici pot favoriza evolutia acestei afectiuni.
Cheilita glandulara este o inflamare a micilor glande salire, care adesea afecteaza buza inferioara; pe marginea rosie apar mici noduli rosiatici, cu adancituri in centru; daca sunt presati, din ei se elimina un continut cleios. in continuarea evolutiei bolii, nodulii de forma conica se inalta, gropita din centru se extinde, in schimb la periferie, conurile se acopera de mici leucoplachete alb-laptoase. Buza se umfla putin; daca o rasucim spre exterior, pe partea cealalta se pot vedea mici noduli rosii, de marimea unui bob de mei, din care se elimina picaturi de sali. Evolutia este de durata, cronica.


Tratamentul trebuie sa se bazeze pe inlaturarea cauzelor acelor afectiuni care au provocat aparitia si dezvoltarea unei anumite forme de cheilita. Pentru aceasta, se folosesc preparate de origine vegetala, cu actiune antiinflarnatorie, polivitaminizanta, antialergica, antialgica, antiseptica. In acest scop, cel mai frecvent, in tratarea cheilitelor se utilizeaza preparate din troscotul-sarpelui, scoarta de stejar, iarba de sunatoare, musetel, iuta, fructe de maces, sofora, afine, fragi, radacini de obligeana, brusture etc.In stadiul acut al cheilitei se recomanda cataplasme cu decoct din scoarta de stejar, iarba de sunatoare (1:5), rizomi de sorbestrea, frunze de salvie (cate 15-20 minute). Servetelul inmuiat in preparat trebuie schimbat periodic. E de preferat sa se aplice alifie cu calendula, fructe de sofora etc, timp de 5-7 zile.




Schema de tratament

1. Amestecul I Mesteacan (frunze) - 10 gr.; calendula ( flori) - 20 gr.; musetel (flori) - 20 gr.; sofora (fructe) - 10 gr.; iarba-rosie (iarba) - 15 gr.; salvie (frunze) - 15 gr
Infuzia din acest amestec de ierburi (1:10) se bea cate 1/3 de pahar, de 3 ori pe zi, dupa masa. Cura dureaza o luna.
2. Se bea tincrura de aralia - cate 40 de picaturi, de 3 ori pe zi. Cura dureaza 3 saptamani.
3. Se administreaza cuercetina-cate o leta, de 3 ori pe zi.
Cura dureaza 4 saptamani.
4. Se fac fitoaplicatii cu infuzia mai sus mentionata, pe marginea rosie a buzelor, cate 10-l5 minute. Cura dureaza 2-4 saptamani.
5. Se unge marginea rosie a buzelor cu alifie cu suc de kalanhoe, aloe, iarba grasa, ulei de macese, salvie. Se inmoaie servetelele si se aplica pe marginea buzelor, !a interl de 15-30 de minute. Cura dureaza 2-4 saptamani.



Tipareste Trimite prin email