mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Terapia cu namol (peloidoterapia)
Index » Sanatatea familiei » Pielea » Terapia cu namol (peloidoterapia)
» Tratarea cu namol - boli de piele

Tratarea cu namol - boli de piele





in practica dermatologica, terapia cu namol se recomanda in psoriazis cu focare infiltrati limitate, psoriazis artropat, neurodermita de focar, difuza, eczema cronica, cornoasa si kala-eczema, zone limitate de sclerodermie si forme hipertrofice de lichen simplu, sechele de arsuri si degeraturi (cicatrice, ulceratii trofice si altele), dereglari ale troficitatii tesuturilor, seboree, acnee, caderea parului^ unele afectiuni ale unghiilor etc.
In fiecare caz concret, indicatiile de terapie cu namol apartin medicului, care are in dere particularitatile de evolutie a afectiunii pacientului sau.
Astfel, in ihtioza, se recomanda aplicatii cu namol, la temperatura de 42-46°C, cu o durata de 15-20 de minute, de 3-5 ori pe saptamana.In tratamentul cicatricelor hipertrofice si sclerotice ulterioare arsurilor, traumelor, ranilor si interntiilor chirurgicale, aplicatiile se fac pe zonele afectate, temperatura namolului fiind de 40-42°C, durata procedurii de 15-20 de minute, iar frecnta aplicatiilor de 4-5 ori pe saptamana. in boli ale pielii, temperatura namolului trebuie sa fie de 44-46°C, expunerea de 15-20 de minute, frecnta procedurilor - de 4-5 ori pe saptamana.In caz de alopecie "in cuiburi\" (pe anumite suprafete), namolul terapeutic se aplica pe zonele lipsite de par; temperatura namolului
va fi de 37-38°C, iar durata procedurii - 15-20 de minute. Terapia se aplica de 3-4 ori pe saptamana. Se poate folosi si electroforeza cu solutie de namol. Conform datelor specialistilor, eficienta uneia sau alteia dintre metodele terapeutice este, practic, aceeasi.
Contraindicatii: procese inflamatoare acute, tuberculoza, tumori, mioame, fibro-mioame, chisturi ovariene, nefrita, nefroza, starea postinfarct, boala hipertensiva in stadiile 2 si 3, hemoroizi, dilatarea varicoasa a nelor.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024