mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli si tulburari diverse
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Boli si tulburari diverse
» Toti copiii da ia oras fac rahitism ?

Toti copiii da ia oras fac rahitism ?







Care sunt semnele bolii ?

Nu fac toti rahitism, caci nu este contagios ! Cauzele rahitismului la. sugari sunt ; diareele, dis-pepsiile repetate si indelungi, alimentatia artificiala, regimurile sarace, nediversificate, prea mult timp numai cu lapte, fara legume, branza, carne, oua la momentul potrivit.
Hrana abuziva cu fainoase in lapte. Lipsa de calciu, pierderea de calciu, neadministrarca preventiva, corecta a vitaminei D, incepand cu mama in ultimele doua luni de sarcina. Deci, in, ultima instanta, rahitismul este o avitaminoza D,
Lipsa de soare, lipsa de plimbare in lumina, locuinta intunecoasa, neaerisita. Tinerea copilului tot timpul in leagan cu polog contra mustelor sau inchiderea er^ metica in landou. Intervin si. infectiile repetate, cronice chiar in plina perioada de formare a oaselor (3 luni ' 2 ani) : rinofaringite, bronsite, viroze pulmonare, infectii ale pielii. De asemenea, sunt cazuri in care glandele paratiroide functioneaza prost sau rinchii sunt bolnavi si calciul se pierde din organism. Semnele de rahitism, pe care copilul le poate avea complet sau partial: intarzierea inchiderii fontanelei (moalele capului), intarzierea eruptiilor dintilor, intarzierea mersului. Moliciunea oaselor capului {parietalii infun-dandu-se la apasare), pe alocuri ca un pergament. Frunte mare, bombata, olimpiana\". Turtirea oaselor capului pe partea cu care sta pe patul prea tare. Largirea extremitatilor osoase, bratari\" la incheieturile mainilor, ,,matanii\" la coaste, strangularea toracelui (sant Hai-rison\"). Copilul poate fi gras, dar palid, apatic, moale (hipoton), transpira mult, mai ales la cap, are abdomenul mare, face des dispepsii. in faza a doua, se stramba oasele picioarelor, fie in O\"\', fie in X\", sira spinarii se cocoseaza Cel mai intens, boala se manifesta intre 6 si 15 luni. Tratat energic, rahitismul se vindeca. Prevenit, n-are ie sa apara.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024