mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli si tulburari diverse
Index » Sanatatea familiei » Mama si copilul » Boli si tulburari diverse
» Cum se ia temperatura copilului ?

Cum se ia temperatura copilului ?







Cat este normala ?


Cand este crescuta ?

Cum tratam febra ?

Luam temperatura copilului pentru a vedea daca are febra (nu este corect sa se zica "are temperatura\", caci si la 36CC este temperatura!)
Punem termometrul rectal sau sub brat (dupa varsta copilului), de cate ori ni se pare ca acesta este cald sau frige - dar si cand este garet, tipa, este agitat, daca nu doarme, daca are somn agitat sau invers, doarme prea profund, daca are frisoane, conlsii, inapefenta, varsaturi, sete mare sau dimpotriva. De asemenea, daca sugarul sau copilul are guturai, daca tuseste, respira mai greu, daca are eruptii pe corp, daca slabeste, daca arata rau


Cresterea temperaturii peste 37=C poate anunta o boala. Temperatura normala (rectal 3 minute) la un nou-nas-cut si sugar mic este de 36,5-37,2°C. La copin mai mari, se echilibreaza la 36,5EC.
Exista insa cresteri fiziologice, normale, dupa mese si la agitatie. De asemenea in constipatie, sau daca nu i-am potolit setea copilului, daca este prea cald in casa ; nu numai infectiile dau febra, chiar si o hemoragie cerebrala la un nou-nascut, poate provoca febra. Pana la 38°C spunem ca pacientul este subfebril, peste 38°C febril, iar 40°C hipertemie !
Temperatura corpului da indicatii medicului asupra bolii si evolutiei sale. Orice febra chiar mica, daca dureaza cateva zile, ca si una de 40aC care tine o ora, trebuie sa va alarmeze pentru a va adresa medicului. Nu luati temperatura cu mana pusa pe fruntea copilului : va veti insela ; fruntea si mainile pot fi reci, iar copilul sa aiba 39°C.
Tineti scama si de semnele care insotesc febra : frisoane, paloarea fetei, sau din contra, roseata fetei, oboseala, agitatia cu stare de\'anxietate (frica) la cei mai mari - deoarece se produc la febra batai de inima mai repezi. Tratamentul febrei se face cu invelisuri umede\', sau cu baie generala progresiv racita, in jur de 38°C (apa baii sa fie cu 2 grade mai rece decat corpul copilului bolnav) sau prisnite toracice schimbate la 2 ore. Medicamentele sunt insa mai eficace si mai rapide. Aspirina, nu se mai recomanda azi la copilul mic !


Dam solutiile de piramidon 1 sau 2% ori letele pentru copii (0,10 g pe an de varsta in 24 ore), precum si supozitoarele aminolenazona L pentru copii sau cele mai noi, Paracetamol.


ATENTIE! Nu puneti supozitoare Acalor, au cofeina si pot favoriza conlsiile la febra mare. _ Nu dati aminofenazona L (de copii, desigur) sub varsta de 8 luni, nici mai mult de 2 pe zi.


Copilul febril va fi reincalzit daca are frisoane ; va fi schimbat des liindca este transpirat, va fi spalat partial, pentru a nu i se irita pi«lea, j se vor da ceaiuri abundente. Antibioticele nu scad febra, dar, in dozele prescrise de medic, ele combat uneori cauza infectioasa a febrei. in caz de febra mare, se dau totdeauna - de calre medici - fenobarbilal de copii si calciu - ca sa nu apara conlsii. Desigur ca nu mai dam fenobarbi-tal (luminai) daca am pus supozitoare de aminofena-zona. care il contin.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Sanatatea familiei:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024